субота, 20 серпня 2011 18:12

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Спецслужби можуть прибрати Тимошенко, як колись Бандеру" - нардеп

"Спецслужби можуть прибрати Тимошенко, як колись Бандеру" - нардеп

У фракції БЮТ-"Батьківщина" заявили, що Юлію Тимошенко катують і хочуть фізично знищити.

"Те, що до неї не допускають лікаря, - це порушення міжнародних конвенцій. Так як вона політв'язень, то має право, щоб її оглянув саме той лікар, якому вона довіряє", - вважає нардеп-"бютівець" Андрій Павловський.

На його думку, "Янукович призначив лікаря, який зробить їй якийсь укольчик".

"Методи спецслужб вже давно відомі. Після цього їй стане зле, матиме приступ. Потім лікарі оглянуть і скажуть, що це нещасний випадок. В українській історії такі випадки були неодноразово - Бандеру знищили методами КДБ й інших. Ці люди (від влади - ред.) - їхні діти й онуки, які продовжують працювати у цій системі", - наголосив Павловський.

За його словами, Тимошенко зараз почувається погано. Нагадав, що їй під час суду ставало зле, надавали першу допомогу.

"Коли приїхав її особистий лікар, то покидьок Кірєєв навіть не дозволив йому увійти до залу, оглянути і дати якісь ліки. За європейськими мірками це вже пряме катування людини. Суд починається о 9-й ранку, а її привозять за 4 години до початку. Весь цей час вона сидить у приміщенні метр на метр без вікон, схожому на карцер, - обурився "бютівець". - На моїх очах у залі суду її посадили прямо під кондиціонером, під холодним повітрям. Вона просила Кірєєва зробити потік меншим, але він відмовив. Може, вони навмисно хочуть, щоб Тимошенко захворіла і отримала запалення легенів? Висновок один - влада хоче фізично її знищити".

Павловський додав, що поки безуспішно намагається посол США Джон Тефт зустрітися з Юлією Тимошенко у Лук'янівському СІЗО. Він хоче оглянути умови її утримання, але, як сказав депутат, "влада поки бикує проти міжнародної спільноти".

"Поки бикам не надають по рогах міжнародними санкціями, в тому числі фінансовими, вони будуть так поводитись і надалі", - зауважив Павловський.

Зараз ви читаєте новину «"Спецслужби можуть прибрати Тимошенко, як колись Бандеру" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

223

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути