субота, 20 серпня 2011 17:20

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Стан здоров'я Тимошенко продовжує погіршуватись - БЮТ

Стан здоров'я Тимошенко продовжує погіршуватись - БЮТ

Стан здоров'я Юлії Тимошенко продовжує погіршуватись. Про це заявила прес-секретар лідера партії "Батьківщина" Марина Сорока.

"Юлія Тимошенко наполягає, щоб лікар, якому вона довіряє, терміново її оглянув та зробив аналіз крові. Це вкрай необхідно, аби дізнатися про причини появи дуже дивних симптомів", - сказала вона.

Як повідомляє прес-служба партії, Сорока зазначила, що влада чомусь продовжує ігнорувати заяви Тимошенко про необхідність термінового медичного огляду тим лікарем, якому вона довіряє, а також досі немає відповіді судді Кірєєва та влади на лист омбудсмена з цього приводу. Прес-секретар нагадала, що народні депутати від "Батьківщини" звернулися до Уповноваженого ВР з прав людини Ніни Карпачової з відповідною заявою про забезпечення дотримання прав Тимошенко.

У свою чергу, Карпачова вже звернулася з листом до судді Печерського райсуду Кірєєва із закликом допустити до Тимошенко лікаря, якому довіряє екс-прем'єр-міністр.

"В "Батьківщині" дуже струрбовані ситуацією зі здоров'ям Юлії Тимошенко. Ніхто, навіть режим, не має права позбавляти людину медичної допомоги. Це гарантовано Конституцією і Цивільним кодексом", - заявила Сорока.

"Юлії Володимирівні вистачає того, що держава вже призначила слідчих та суддю, які разом фальшують справу. Тому вона хоче, щоб саме лікар, якому вона довіряє, надав їй об'єктивну інформацію про причини погіршення її здоров'я", - додала вона.

Також Сорока наголосила, що якщо у найближчі години цього лікаря не допустять до лідера "Батьківщини", "це буде підтвердженням того, що влада щось приховує, а хвороба Юлії Тимошенко не є випадковою".

Раніше повідомлялося, Уповноважений ВР з прав людини Ніна Карпачова заявила про те, що будь-який ув'язнений не позбавлений інших людських прав, у тому числі права на зустріч з лікарем, якому довіряє.

Нагадаємо, раніше Тимошенко під час засідання в Печерському суді заявила про погіршення стану здоров'я. Сторона звинувачення запропонувала, щоб екс-прем'єра оглянули фахівці МОЗ. Суд підтримав це клопотання. У відповідь Тимошенко заявила, що хоче, щоб її оглянув лікар, якому вона довіряє. Але це прохання суд залишив без розгляду. У четвер СІЗО, в якому міститься Тимошенко, відвідала делегація фахівців з Міністерства охорони здоров'я. Екс-прем'єр відмовилася від огляду.

Зараз ви читаєте новину «Стан здоров'я Тимошенко продовжує погіршуватись - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути