субота, 20 серпня 2011 15:32

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко потрібен негайний аналіз крові - Карпачова

Тимошенко потрібен негайний аналіз крові - Карпачова

За дорученням Уповноваженого з прав людини Ніни Карпачової у суботу відбулася зустріч представників омбудсмена, включаючи професійного лікаря, з екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко.

Як передає прес-служба Карпачової, зустріч пройшла в камері Київського слідчого ізолятора, де утримується політик, і тривала майже 40 хв.

"Юлія Тимошенко наполягала на тому, щоб її обстежили особистий лікар і медсестра незалежно від того, де це буде відбуватися - в залі суду чи слідчому ізоляторі. За словами Юлії Тимошенко, їй потрібен негайний аналіз крові, який дасть можливість встановити причину погіршення здоров'я, адже у разі обстеження провладними лікарями виникає ризик оприлюднення діагнозу", - повідомляє прес-служба омбудсмена.

Крім того, під час зустрічі екс-прем'єр заявила, що не збирається використовувати результати медичного обстеження як аргумент для зміни запобіжного заходу, а застосує виключно для своєчасного і кваліфікованого лікування.

Карпачова вважає, що, відповідно до Закону про захист персональних даних, Тимошенко має право на нерозголошення інформації про стан свого здоров'я.

"Будь-який ув'язнений, позбавлений свободи, не позбавлений інших людських прав, у тому числі права на зустріч з лікарем, якому довіряє", - констатує омбудсмен.

Крім того, вона направила лист головуючому у "газовій справі" судді Печерського районного суду міста Києва Родіону Кірєєву з проханням надати дозвіл на медичне обстеження екс-прем'єра її особистим лікарем, оскільки згідно ст.284 Цивільного кодексу України "кожен має право на вибір лікаря" . Якщо судом не буде знайдено підстави для задоволення цього клопотання, омбудсман пропонує включити особистого лікаря Тимошенко на паритетних засадах до складу комісії Міністерства охорони здоров'я України на чолі із заступником Міністра Раїсою Моїсеєнко.

За даними Карпачової, 20 серпня комісія Міністерства охорони здоров'я України повторно відвідала Київський слідчий ізолятор з метою з'ясування обставин, пов'язаних з погіршенням самопочуття Тимошенко, проте вона знову відмовилася від медичного обстеження фахівцями МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко потрібен негайний аналіз крові - Карпачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути