понеділок, 21 травня 2012 14:52

Розмовами про недоторканність ПР хоче набрати собі бали перед виборами - Стецьків

Розмовами про недоторканність ПР хоче набрати собі бали перед виборами - Стецьків
Тарас Стецьків сумнівається, що за закон проголосують у другому читанні. Фото: gazetavv.com

Ініціюванням закону про зняття депутатської недоторканності, партія влади хоче набрати собі популістичні бали перед виборами.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат Тарас Стецьків.

"У першому читання за нього проголосують, незалежно від того, чи буде голосувати опозиція, чи ні. Питання піднято саме зараз тільки з тої ж причини, з якої воно піднімалося всі попередні роки — напередодні виборів партія влади хоче собі на недоторканості заробити популістичні бали перед населенням", - переконаний нардеп.

Він пояснив: "Всі розуміють прекрасно, що перше голосування нічого не дає. Перше голосування — це проста більшість. Конституційна, то хто його знає. Тому що наступна сесія буде іти вже у розпал парламентської кампанії".

Стецьків нагадав, що на цьому у свій час хотів заробити бали екс-президент Віктор Ющенко, та нічого у нього не вийшло. На цьому тепер хоче заробити бали Янукович і теж нічого не заробить, підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" до кінця сесії хочуть зняти недоторканість з себе і президента - незгодних обіцяють "дотиснути"

"Опозиція продублювала попередню опозицію, яка була в особі Януковича до "помаранчевих". Теперішня влада хоче зняти недоторканність тільки з депутатів, а опозиція пропонує з усіх: з президента, суддів, прокурорів і т.д. І ці вихідні концепції будуть змагатися", - розповів він.

Водночас, нардеп переконаний, що зняття депутатської недоторканності вдарить саме по опозиції.

"Моя точка зору з цього приводу така: скасування депутатської недоторканності, в першу чергу, вдарить по опозиції. Першими під нього попадуть не корупціонери, не ті, хто накрали власність, які зосереджені в більшості, а ті, хто багато говорить проти влади і багато її критикують. Але машина вже запущена і її вже не зупинити", - переконаний він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання мови і недоторканності перед виборами підніматимуться все частіше - Литвин

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи зможе все ж парламент проголосувати за зняття недоторканності, Стецьків наголосив:

"Вони можуть шукати і 300 голосів. Та інститут класичної депутатської недоторканності робить депутата недоторканим за його політичну діяльність. Якщо це так буде виписано, це правильно. А якщо прсото з депутатів знімуть недоторканність, то першими, хто постраждає, будуть опозиціонери, які воюють з Януковичем".

"Ми взагалі не знаєм, чи буде воно другий раз прголосовано. Це прогнозувати в умовах виборчої кампанії не може ніхто. Тому все це виглядає популістичним бажанням набирати очки перед стартом виборчої кампанії", - підкреслив політик.

Зараз ви читаєте новину «Розмовами про недоторканність ПР хоче набрати собі бали перед виборами - Стецьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути