середа, 16 травня 2012 17:14

"Регіони" до кінця сесії хочуть зняти недоторканість з себе і президента - незгодних обіцяють "дотиснути"

"Регіони" до кінця сесії хочуть зняти недоторканість з себе і президента - незгодних обіцяють "дотиснути"
Василь Хара - ми обіцяли зняти недоторканість, і ми це зробимо. Фото: tsn.ua

Позиція Партії регіонів і фракції щодо зняття недоторканності з депутатів і президента однозначна.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів народний депутат від Партії регіонів Василь Хара.

За його словами, Олександр Єфремов, як голова фракції, постійно намагається вирішити це питання, але законопроект до цих пір не вносився на розгляд в сесійний зал парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" обіцяють зняти недоторканість не лише з депутатів, а й з Януковича

"Для нас це принципово, і ми вже не раз висловлювали претензії, чому, не дивлячись на таку кількість звернень, в порядку денному цей законопроект не з'являється. По-перше, ми це обіцяли, і ми повинні це виконати. Я думаю, що ми все ж дожмемо, не знаю правда кого - хто там перешкоджає, з тим, щоб до кінця сесії його проголосувати ", - зазначив депутат.

Більш того, фракція Партії регіонів запланувала прийняти цей закон до кінця сесії.

"Такі законопроекти приймаються двома сесіями. Це зміни до Конституції, тобто треба проголосувати на цій сесії, і потім  на початку наступної. Ми буквально позавчора це питання на засіданні фракції обговорювали, і план наш саме такий ", - говорить Хара.

Але не дивлячись на це, сьогодні навіть у струнких лавах "регіоналів" зберігається деяке занепокоєння з цього приводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція і "регіонали" не можуть вирішити, із кого знімати недоторканність

"Справа в тому, що це не подобається не тільки опозиційним депутатам, а й членам нашої фракції, тому, що кожен думає: а як зі мною можуть вчинити в певний час? Але позиція така: якщо люди знаходяться в опозиції, то чому їх ставлення до цього питання має бути іншим? Але у Єфремова дуже жорстка позиція з цього приводу ", - розповів парламентарій.

"Регіонал" говорить, що в цій справі дуже не розбирався, але на його думку, внесення на розгляд законопроекту в сесійну залу може виходити і від опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" просять не драматизувати зняття недоторканності з нардепів

"Єфремов багаторазово піднімав питання про те, чому цей законопроект не з'являється в залі засідань. Наскільки я розумію, порядок денний формує молодший голова парламенту - перший заступник, або заступник (перший віце-спікер - "литвинівець" Адам Мартинюк, віце-спікер парламенту - "бютівець" Микола Томенко - Ред.). Тобто, можливо є й інші гальма з цього приводу. Але я переконаний, що він все одно з'явиться на порядку денному, можливо навіть на наступному тижні, і ми його будемо розглядати ", - резюмував Василь Хара.

Нагадаємо, що депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко раніше заявила про намір більшості прийняти закон не лише про зняття недоторканності з народних депутатів, але й президента. Відзначимо, що одним з авторів проекту закону є Віктор Янукович.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" до кінця сесії хочуть зняти недоторканість з себе і президента - незгодних обіцяють "дотиснути"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути