неділя, 20 травня 2012 17:07

Скасуванням недоторканності влада хоче отримати інструмент знищення опозиції - нардеп

Скасуванням недоторканності влада хоче отримати інструмент знищення опозиції - нардеп
Володимир Бондаренко: ми маємо диктатуру, яка не хоча діяти за законами. Фото: ukranews.com

Зняттям депутатської недоторканності, влада хоче посилити тиск на опозицію.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Володимир Бондаренко.

Він наголосив, що влада вирішила негайно зняти депутатську недоторканність, аби і надалі "проводити політику тиску на опозицію і притягання її до відповідальності".

"Ми сьогодні маємо диктатруу в країні, яка хоче діяти на підставі законів, - наголосив нардеп. - Тому коли Азаров говорить в Брюсселі про те, що ми маємо керуватися законами, так він забув, що в Конституції у нас записано, що ми правова держава, Й у Гітлера були закони, які він виконував, але він сам їх писав і сам виконував. Й у Лукашенка є закони, які він сам пише і самі і виконує. Але ж є право, правова держава".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент радить депутатам сміливіше приймати рішення про недоторканність

Бондаренко пояснив: "Правова — це вже загальносвітові стандарти: людина має право на життя, на свободу висловлювання думок і т.д.. Жоден закон, написаний в будь-якій державі, включаючи і диктаторську не може це зупинити. Тому оця вся гра навколо недоторканності побудована на тому, що вони хочуть отримати інструмент фактично знищення опозиція".

"Ця влада вибірково використовує свої закони тоді, коли треба", - підкреслив "бютівець".

Водночас Бондаренко згоден з тим, що депутатську недоторканність таки треба скасувати, але робити це необхідно за європейськими стандартами.

"Є європейський стандрат недоторканності. Він вимагає, що депутат не можна заарештувати в залі засідань, не можна заарештувати під час його руху на сесійне засідання, бо таким чином можна змінити баланс голосування. Крім того, депутат можна притягнути до відповідальності на основі рішення суду. Не депутатського корпусу, який може проявити корпоративність, а на основі рішення суду", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович хоче не допустити підтасовок щодо справи Тимошенко

"Сьогодні вони хочуть, аби старшина дільничний за квартиру чи щось таке інше виконував їхні вказівки когось мордувати", - додав депутат.

Відповідаючи на запитання, чи може після виборів ситуація змінитися і скасування недоторканності почне діяти проти представників влади, Бондаренко зазначив:

"Більшість сьогодні може змінитися, але при таких стандартах вона може не змінитися дуже довго. Змінитися вона могла би безумовно, якби враховувалась думка людей, які прийдуть голосувати, а не думку тих можливих членів комісії, які будуть обрані цієї владою і засаджені. Ми не маємо стабільного законодавства. У мене немає впевненності, що ці вибори дадуть фактично реальний результат".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович розповів, як депутати з ним радились щодо Тимошенко

Водночас, "бютівець" переконаний, що колись таки до цього дійде:

"Тому ті, хто оце все творить, повинні усвідомлювати, що все таки ніхто не вічний, час іде і багато хто з тих, хто сьогодні це робить, може потім гірко жалкувати. Справедливість все таки категорія, яка не вмирає".

Зараз ви читаєте новину «Скасуванням недоторканності влада хоче отримати інструмент знищення опозиції - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути