понеділок, 18 травня 2015 12:42

Росія виправдовує злочини Сталіна проти кримських татар - Меджліс

Меджліс кримськотатарського народу підготував заяву до Дня скорботи та пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу, в якому засуджує порушення своїх природних прав з боку російської окупаційної влади.

У Меджлісі відзначають, що російська влада заборонила меморіальні заходи, які готував Меджліс та Курултай до 18 травня, сказано на офіційному сайті Меджлісу. 

"Заборона масових меморіальних заходів у Криму, ініційованих Меджлісом кримськотатарського народу та регіональними меджлісами, напередодні і в день 18 травня пов'язане з прагненням влади уникнути своєї відповідальності за незаконне переслідування кримських татар, перешкоджання діяльності в Криму представницьких органів кримськотатарського народу - Курултаю і Меджлісу, обраних відповідно з Декларацією ООН про права корінних народів, незаконні арешти і позбавлення волі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та багатьох інших громадських активістів, знищення свободи слова в Криму - насамперед, закриття єдиного в світі кримськотатарського телеканалу АТR", - сказано в заяві.

В Меджлісі також зазначають, що дії окупаційної влади, направлені на звеличення Сталіна, пригнічують кримських татар і суперечать їхній волі у відстоюванні своїх прав.

Окрім іншого, у відомстві висловивли співчуття кожній кримськотатарській родині, яка постраждала від депортації та багатолітньому насильницькому утриманні в місцях вигнання, а також подякували усім, хто зберігає історичну пам'ять.

"Меджліс кримськотатарського народу, спираючись на традиційні демократичні та ненасильницькі принципи кримськотатарського національного руху, заявляє про свою готовність і надалі всіма, передбаченими міжнародним правом формами і способами, відстоювати права людини і права кримськотатарського народу в Криму", - йдеться у заяві.

  Фото: www.avdet.org
Фото: www.avdet.org

Зараз ви читаєте новину «Росія виправдовує злочини Сталіна проти кримських татар - Меджліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути