Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2013 11:35

Результат севастопольських виборів був наперед відомим - ЗМІ

Результат севастопольських виборів був наперед відомим - ЗМІ
Фото: ru.tsn.ua

Низька явка на виборах у Севастополі може свідчити про наперед визначеність результатів.

Як повідомляє "КоммерсантЪ" в публікації "Округ взяли малою кількістю" головною особливістю позачергових виборів стала рекордно низька явка. За даними Центрвиборчкому, бюлетені для голосування отримали лише 23,91% виборців.

У підсумку висуванцем від влади став власник "Смарт-холдингу" Вадим Новінський (4-е місце в рейтингу найбагатших українців Forbes, $ 1,9 млрд), який лише минулого року отримав українське громадянство.

У матеріалі зазначається, що бізнесмен пішов на вибори як самовисуванець, але ще до початку кампанії його кандидатуру публічно підтримав президент Віктор Янукович, а потім і місцевий осередок ПР. Ім'я пана Новинського не було знайоме більшості виборців, проте цю проблему вирішила масово розгорнута рекламна кампанія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КВУ: Севастопольські вибори були непрозорими

Результат передвиборної гонки був вирішений після того, як від боротьби за мандат відмовився його головний конкурент - Дмитро Бєлік. Він підтримав пана Новинського і взявся супроводжувати його на зустрічах з виборцями. Наприкінці червня пан Бєлік став заступником голови Севастопольської міської адміністрації, пише "Коммерсант".

На сам час виборів у виборчому бюлетені округу N224, залишалося лише 11 кандидатів - п'ять висунутих партіями і шість самовисуванців. Опозицію представляв голова місцевого осередку УДАРу Дмитро Білоцерківець. Партійне керівництво тверезо оцінювало його шанси - штаб не гаяв значні кошти на рекламу, і навіть лідер УДАРу Віталій Кличко не знайшов часу приїхати в Севастополь для підтримки свого соратника. Єдиним кандидатом, яке зберігав мінімальні шанси на перемогу, залишився комуніст Василь Пархоменко.

Наперед вирішеність результату виборів, ймовірно, стала однією з причин рекордно низької явки. Станом на 12.00 ранку тільки 10,76% виборців отримали бюлетені - це в 2,2 рази менше, ніж у минулому році. До 16.00 різниця стала ще більш помітною - нинішній показник у 17,76% в 2,3 менше торішнього. За словами спостерігачів, більшу частину голосуючих склали літні люди.

Нагадаємо, що після обробки Центрвиборчком 100% протоколів самовисуванець Новинський Вадим Владиславович отримав 53.41% (19234) голосів, за комуніста Пархоменко Василя Михайловича віддали свої голоси 11593 виборців (32,19%).

Зараз ви читаєте новину «Результат севастопольських виборів був наперед відомим - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути