четвер, 05 липня 2012 17:36

Спецтема: Луценко за ґратами

Проти адвоката Луценка хочуть порушити кримінальну справу

Проти адвоката Луценка хочуть порушити кримінальну справу
Олексій Баганець каже, що буде захищатися. Фото: obozrevatel.com

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець дізнався, що Генпрокуратура  хоче порушити проти нього кримінальну справу.

Про це  він сказав в коментарі Gazeta.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко відсудив в України 15 тисяч євро

"Я отримав інформацію, що відносно мене готується порушення кримінальної справи. Ніби є намір мене заарештувати. За що – невідомо. Таких деталей мені не розповідали. Це все є наслідком великого роздратування, яке отримало керівництво Генеральної прокуратури після рішення Європейського суду з прав людини по справі Юрія Луценка. Ніби-то таку вказівку дав перший заступник генпрокурора Кузьмін", - зазначив Баганець.

За словами адвоката, з самого початку його участь у справі екс-міністра викликала роздратування. "Мені навіть дорікали тим, що я був прокурором, а тепер захищаю Луценка. Я намагався пояснити журналістам, що пішов у відставку, отримав ліцензію на здійснення адвокатської діяльності. Я не обираю по політичним мотивам, кому мені надавати допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Луценка подаватиме скаргу до Євросуду про порушення права на справедливий суд

Нам було відомо, що тривалий час за адвокатами та захисниками велися оперативно-розшукові заходи. Але я не придав цьому значення, бо почуваюся спокійно, адже незаконною діяльність не займаюся. Подивившись на справу Луценка, я зрозумів, що і безневинний  може по півтора роки сидіти у в'язниці", - наголосив він.

Захисник Луценка зауважив, що не не має відношення до політичної діяльності. "Я – юрист. Мене політика менш за все обходить. Будуть якісь конкретні дії проти мене – захищатимуся, як всі громадяни. Розумію, що в цій державі це зробити складно. Але за кордон тікати не буду", - додав Баганець.

Зараз ви читаєте новину «Проти адвоката Луценка хочуть порушити кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути