субота, 28 лютого 2015 21:50

Президент ввів у дію рішення про Головний ситуаційний центр

Президент ввів у дію рішення про Головний ситуаційний центр
Фото: rbc.ua

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про створення та забезпечення діяльності Головного ситуаційного центру України. Відповідний указ опубліковано на офіційному сайті глави держави.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 січня 2015 року "Про створення та забезпечення діяльності Головного ситуаційного центру України", - йдеться у повідомленні.

Контроль за виконанням покладено на Секретаря РНБО Олександра Турчинова. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Згідно з рішенням РНБО, Головний ситуаційний центр функціонуватиме як програмно-апаратний комплекс зі збору, накопичення й обробки інформації, необхідної для підготовки та прийняття рішень у сфері національної безпеки і оборони.

Міністерство оборони, МВС, МЗС, Державна фіскальна служба, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Адміністрація Державної прикордонної служби, інші центральні органи виконавчої влади, Служба безпеки України, розвідувальні органи забезпечуватимуть оперативне надання до Головного ситуаційного центру України необхідної для його функціонування інформації, зокрема з обмеженим доступом.

Державному космічному агентству доручено забезпечувати центр обробленою, дешифрованою та проаналізованою інформацією високої та надвисокої розрізненості із сучасних космічних платформ.

Адміністрація Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації має забезпечити обладнання Головного ситуаційного центру спеціальним зв'язком, а також засобами криптографічного і технічного захисту інформації.

Зараз ви читаєте новину «Президент ввів у дію рішення про Головний ситуаційний центр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути