середа, 14 грудня 2011 10:32

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Представниця Мирослави Гонгадзе оскаржить рішення суду виправдати Кучму

Представниця Мирослави Гонгадзе оскаржить рішення суду виправдати Кучму

Оцінки щодо рішення Печерського районного суду Києва скасувати постанову про порушення справи проти колишнього президента Леоніда Кучми у різних учасників процесу відрізняються.

Як передав кореспондент Gazeta.ua, адвокати Кучми вважають рішення цілком законним.

"Рішення суду ґрунтується на законі і є абсолютно законним. Ми завжди стверджували, що підстав для кримінального переслідування немає. Суд дійшов висновку, що немає доказів, що події, про які стверджується в постанові, взагалі мали місце в природі", - сказав захисник екс-президента Віктор Петруненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закриття кримінальної справи проти Кучми - оборудка за великі гроші?

У свою чергу, представниця потерпілої Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко не задоволена рішенням суду та висловила намір його оскаржити.

"Звичайно, ми будемо оскаржувати це рішення, тому що воно є незаконним. Якщо суд засідає до 22:30, то вже не треба сподіватися законного рішення. Якщо суд проводить судове засідання за один день упродовж 10,5 годин з однією двадцятихвилинною перервою, то так само рішення буде очікуване. Буде апеляційне оскарження і, найімовірніше, так само касаційне. Тому що довіри до судді в апеляційній інстанції також немає", - зазначила Теличенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Упередженість суду у справі Кучми сумнівів не викликає - адвокат

Представник потерпілої Гонгадзе Андрій Федур рішенням суду також незадоволений, але оскаржувати його не планує.

"Рішення суду для мене було прогнозованим, тому тут мене нічого не дивує. Але, скоріше за все, це рішення я оскаржувати не буду. Я не буду гратися у ці ігри. Але я не можу зараз висловити свою позицію через те, що адвокат у кримінальному процесі може лише діяти так, як вважає за потрібне його довіритель. Припускаю таку думку, що в мого довірителя буде аналогічне ставлення до цього. Тобто просто брати участь у цьому - для чого? Можна просто прийти і отримати рішення, якщо ти вже знаєш, яким воно буде", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Представниця Мирослави Гонгадзе оскаржить рішення суду виправдати Кучму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути