неділя, 11 грудня 2011 13:21

Закриття кримінальної справи проти Кучми - оборудка за великі гроші?

Закриття кримінальної справи проти Кучми - оборудка за великі гроші?

Скасування судом постанови Генеральної прокуратури України про порушення кримінальної справи проти Президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми може бути оборудкою за великі гроші. Таку думку висловив лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз, пише УНН.

"Чи буде прийняте таке рішення (скасування постанови ГПУ про порушення проти Кучми кримінальної справи – ред.), чи ні, я вважаю, що це абсолютно зрозумілий хід оточення Кучми і його самого. Це така оборудка для того, щоб нібито відвести від нього відповідальність за цей злочин чи інші речі", - наголосив політик.

Якщо навіть уявити, сказав Мороз, що Кучма ніякого стосунку не має до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе і не було ніяких розмов і записів колишнього співробітника Держохорони Мельниченка, "тоді виникає запитання: а чому вбили генерала Кравченка, Малєва? Три міліціонери сидять у в'язниці, один там помер. Чому Пукача арештували, якщо нічого немає?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Упередженість суду у справі Кучми сумнівів не викликає - адвокат

"Звідки це все береться? Саме по собі чи все ж джерело цього злочину там – у кабінеті президента? Тому закриття справи може бути тільки оборудкою за великі гроші, і вона буде викликати так само недовіру у суспільства, як і інші речі. Тому я дивлюся на це з такого боку, що час прийде і за це все доведеться відповідати", - резюмував Мороз.

Нагадаємо, 7 листопада Печерський районний суд Києва почав розглядати скаргу адвокатів Президента України (1994-2005 рр.) Леоніда Кучми на порушення проти нього кримінальної справи. Як стало відомо у ході судового засідання,Генеральна прокуратура України 21-го листопада нинішнього року поновила досудове слідство у кримінальній справі проти Кучми.

У свою чергу, адвокат Кучми Віктор Петруненко пояснив, що таке рішення було ухвалено судом на прохання адвокатів Кучми.

"Ми вважаємо, що досудове слідство, яке проведено по даній справі, не дозволяє встановити істину", - пояснив захисник.

Зараз ви читаєте новину «Закриття кримінальної справи проти Кучми - оборудка за великі гроші?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути