пʼятниця, 09 грудня 2011 13:33

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Упередженість суду у справі Кучми сумнівів не викликає - адвокат

Упередженість суду у справі Кучми сумнівів не викликає - адвокат

Суддя Галина Супрун, яка розглядає скаргу адвокатів екс-президента Леоніда Кучми на порушення проти нього кримінальної справи, оголосила перерву у засіданні та направилася до нарадчої кімнати, аби вирішити питання щодо двох відводів, які їй заявили.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Сьогодні суд так і не прийшов до оголошення матеріалів, які надійшли від Генеральної прокуратури, оскільки із самого ранку ми вирішуємо різні процесуальні моменти, - розповідає Валентина Теличенко, представник потерпілої Мирослави Гонгадзе. - Було заявлено низку клопотань окремо про ознайомлення з матеріалами, зокрема про оголошення матеріалів, які надійшли від Генпрокуратури. Також була заява про відвід судді. Її зробив представник потерпілої Лесі Гонгадзе Андрій Федур і мотивував її наявністю численних процесуальних порушень під час судового засідання".

Теличенко повністю згодна з Федуром щодо наявності численних порушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мирослава Гонгадзе: у суді розпочався "спектакль з відмивання Кучми"

"Я утримуюсь від того, щоби ці процесуальні порушення оцінити як упередження суду. Але у сукупності з порушеннями на попередньому засіданні, які було допущено з боку суду, зважаючи на те, що суд дозволив собі послатися на наявні в нього матеріали, котрі не є матеріалами за розглядом скарги, сумніватися у його упередженості не випадає. Сподіваюся, що суддя задовольнить всі заяви про відвід, оскільки подальший судовий процес у справі з огляду на те, що суду обгрунтовано не довіряє значна частина учасників процесу, поставить під сумнів судове рішення за результатами розгляду скарги вцілому", - наголосила захисник Мирослави Гонгадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сторона Гонгадзе зловила адвокатів Кучми на правовому "ляпі"

Вона також зазначила, що їй важко сказати, чи буде сьогодні оголошено якесь рішення, тому що не виключає, що виникнуть ще якісь питання процесуального характеру.

Зараз ви читаєте новину «Упередженість суду у справі Кучми сумнівів не викликає - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути