вівторок, 25 вересня 2012 11:26

Потрібно ввести кримінальну відповідальність за голосування чужими картками - політолог

Потрібно ввести кримінальну відповідальність за голосування чужими картками - політолог
Експерти пропонують саджати за кнопкодавство. Фото: rznu.com.ua

Дискусія між громадськими рухами та політиками щодо доброчесності останніх повинна вийти із кабінетів і поширитись у всьому суспільстві.

Про це під час засідання руху "ЧЕСНО" сказав очільник центру "Соціовимір" Сергій Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серед "регіоналів" найбільше порушників критерію доброчесності - "ЧЕСНО"

"Ми повинні зробити так, щоб люди, які не відповідають критеріям доброчесності, не потрапили до парламенту. Насамперед, ми бачимо, що закон про вибори не виправдав наших сподівань. Отже, у новій Верховній Раді потрібно ініціювати новий закон. Також нова Верховна Рада повинна ухвалити закон про відкликання депутатів, адже людина, яка змінила свою політичну силу, вже не може представляти виборців, які за неї голосували", - сказав Таран.

Також політолог додав, що можливо, варто впровадити і введення кримінальної відповідальності за голосування чужими картками. Натомість, політолог Володимир Фесенко наголосив на тому, що треба посилювати політичну відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський пообіцяв розібратись із порушеннями на виборах

"Політичним силам треба думати про інституційні інструменти політичної відповідальності, і тут є проблема. Наприклад, відкликати депутата можна якщо він мажоритарник. Щодо тушок: якщо у людини виник конфлікт із партією, а якщо його виключили? Хіба можна тоді депутата вважати тушкою? Чи можна вважати тушкою Тараса Чорновола? За визначенням так, але вийшовши із партії, ця людина проявила свою позицію", - сказав Фесенко.

Політолог порадив представникам руху "ЧЕСНО" у наступному аналізі доброчесності зробити акцент не на кількості, а на якості.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно ввести кримінальну відповідальність за голосування чужими картками - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути