пʼятниця, 01 лютого 2013 16:39

Посол Росії: питання газових боргів можна вирішити без суду та вступу України у Митний союз

Посол Росії: питання газових боргів можна вирішити без суду та вступу України у Митний союз
Михайло Зурабов розраховує, що Україна не піде у Арбітражний суд. Фото: liga.net

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов сподівається, що Україна і РФ вирішать питання про борг за недобір російського газу в 2012 році без суду. "У мене немає підстав вважати, що дане компромісне рішення буде знайдено в рамках судових розглядів", - сказав Зурабов на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За словами посла, питання про виставленому ВАТ "Газпром" рахунку в $ 7 млрд має вирішитися шляхом юридичного врегулювання норм чинної угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може позбавити Росію статусу газового монополіста

"У нас немає підстав вважати, що проблема неврегульованої заборгованості ... може негативно вплинути на просування на шляху досягнення нових домовленостей у сфері енергетичної співпраці", - підкреслив Зурабов.

Також він зазначив, що це повинно відбуватися поза контекстом питання вступу до Митного союзу, проте вступ до МС гарантує знижку на газ.

"Те, що я зараз знаю з приводу того, як передбачається в подальшому реалізувати співробітництво в газовій сфері, з урахуванням української ГТС, ціни на російський газ і ряду суміжних питань, все це свідчить про те, що російське і українське керівництво знайшли підходи, згідно яким може відбутися зниження ціни на російський газ поза контекстом вступу України в Митний союз", - повідомив журналістам посол Росії в Україні Зурабов у п'ятницю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не отримувала штраф від "Газпрому" на $7 мільярдів

Разом з тим, за словами російського дипломата, якщо Україна вступить до Митного союзу, то це гарантовано призведе до того, що українська сторона буде отримувати російський газ за тією ж ціною, за якою закуповують інші країни цього об'єднання.

"Звичайно, вступ України в МС безумовно призведе до того, що Україна отримуватиме російський газ за тією ж ціною, що й інші члени МС", - підкреслив Зурабов.

Зараз ви читаєте новину «Посол Росії: питання газових боргів можна вирішити без суду та вступу України у Митний союз ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

171

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути