четвер, 21 квітня 2016 19:21

Політолог пояснив, чому Луценка не пускають в ГПУ

Політолог пояснив, чому Луценка не пускають в ГПУ
УНІАН

Прокурорське середовище чинить спротив Юрію Луценку в бажанні очолити ГПУ. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Луценко не відмовляється очолити Генпрокуратуру взагалі. Це відмова її очолювати у ситуації, яка склалася зараз. Замість закону Алексєєва-Князевича, з'явився раптом закон від прокурорського лобі. Це законопроект Развадовського і Паламарчука. Теж депутатів від БПП. Але ця фракція така строката, що там може з'явитись лобі кого завгодно", - сказав політолог.

За словами експерта, Луценко вказав "на дуже серйозну проблему".

"Починають діяти зміни до закону про прокуратуру. Коли почне діяти прокурорське самоврядування. І реформа видається якась дивна. Фактично у прокуратурі пануватиме кругова порука. Прокурорські начальники вирішуватимуть всі кадрові питання. Президент і Верховна Рада втратять вплив на відомство. Ніби-то це незалежність прокуратури. Але така кругова порука означає, що ГПУ буде поза законом. А це унеможливить її подальше реформування", - пояснив він.

На думку політолога, зараз прокуратура "консервується".

"Дехто думав — з'явиться Луценко, буде залежним від президента прокурором. Набагато серйозніша і небезпечна проблема для суспільства — консервація ГПУ. Тому треба відтермінувати зміни, коли прокуратура буде мати власне самоврядування", - додав Фесенко.

За словами експерта, внутрішня система відомства продемонструвала спротив.

"У нас прокуратура є більш впливовою, ніж деякі політичні партії. Йде прокурорський спротив реформуванню", - зауважив Фесенко.

Однак політолог не виключає, що Луценко має бажання очолити ГПУ.

"Ті, хто виступав проти обрання Луценка, врешті-решт спрацювали на інтереси команди Шокіна. Так при владі залишаться його люди", - резюмував експерт.

Нагадаємо, сьогодні лідер фракції БПП Юрій Луценко заявив, що не хоче бути "декоративним генеральним прокурором".

Зараз ви читаєте новину «Політолог пояснив, чому Луценка не пускають в ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути