четвер, 30 січня 2014 16:06

Політолог: Янукович міг втратити половину "регіоналів"

Політолог: Янукович міг втратити половину "регіоналів"
Віктор Янукович. Фото: vesti.ua

Президент Віктор Янукович під час вчорашнього голосування в Раді міг втратити підтримку половини депутатів з фракції Партії регіонів.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Михайло Погребинський.

"До вчорашньої поїздки Януковича були підстави говорити, що він втрачає контроль над депутатами фракції. Якщо б він проігнорував таку ситуацію і вони б проголосували за варіант "Батьківщини", половина фракції вже була б не його. Взагалі, коли президент втрачає ореол потуги і влади, то звичайно, що депутати думають бігти туди де більше сили, або де більше грошей. Тому крок президента повертає в "стойло" тих людей, які коливаються", - сказав він.

Вчорашню ситуацію в парламенті політолог назвав "критичною" для Януковича.

"Стояти на варіанті закону Мірошниченка він був змушений, бо робити одне за одним три таких потужних пропозиції назустріч опозиції і не мати жодного кроку на зустріч від них — це просто "смерті подібне"... Янукович поїхав переконувати у тому що треба зупинитися, бо інакше все закінчиться тим, що йому виділять одну кімнату на Банковій, а потім заборонять Партію регіонів", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатьом "регіоналам" можна зараз не позаздрити - політтехнолог

Погребинський підкреслив, що в Партії регіонів є ті хто "сумнівається" проте їм немає "куди бігти".

"Лідери опозиції виглядають як клоуни. Якби там була якась серйозна фігура, яка б мала підтримку значної частини Майдану, то вони б побігли. Але такої фігури вони ("регіонали" - ред.) не бачать", - сказав політолог.

На думку Погребинського наразі немає довіри сторін конфлікту в Україні і тому треба вирішувати питання покроково.

"Два кроки зробила влада: відправила кабмін у відставку і відмінила закони. Жодного кроку з боку опозиції не було, крім того, що вони не відновили протистояння з "котейлями Молотова". Опозиція вважає, що поступки повинні бути тільки з одного боку. Вони наполягають на капітуляції. Поки що досить багато сили є у владі, у президента. Схід, Південь, який не ліг під Євромайдан. Тому ставити умови про капітуляцію, навіть коли є мільйон радикально налаштованих неадекватно. Країна це не мільйон. Тому підстав для вимог капітуляції немає", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Політолог: Янукович міг втратити половину "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути