четвер, 30 січня 2014 14:23

Партія Регіонів вітає прийняття парламентом закону про амністію

 

Заява прес-служби ПАРТІЇ РЕГІОНІВ

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ вітає прийняття Парламентом України закону про амністію затриманих учасників масових заворушень, вважає його дуже важливим кроком у послідовній реалізації ініціатив Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА щодо мирного врегулювання політичної кризи.

Усвідомлюючи відповідальність за долю України, Глава держави особисто прибув до Верховної Ради для проведення політичних консультацій, організації змістовного міжфракційного діалогу, спрямованого на вироблення життєво необхідних для країни рішень.

Однак голос розуму і здорового глузду черговий раз не був почутий майданними лідерами. Парламентська опозиція демонстративно самоусунулася від прийняття рішення, ЖОДЕН ОПОЗИЦІЙНИЙ ДЕПУТАТ НЕ ПІДТРИМАВ ВИНЕСЕНИЙ НА ГОЛОСУВАННЯ ЗАКОНОПРОЕКТ. Стає очевидним: вожді опозиції всіма можливими способами перешкоджають мирному врегулюванню конфлікту, прагнуть спровокувати чергову хвилю агресії та насильства. Втягнувши своїх прихильників у протиправні дії, підставивши їх під кримінальні статті, опозиція кинула їх напризволяще, не дала жодного голосу на підтримку закону про амністію затриманих активістів. Заманивши своїх прихильників на барикади, опозиція перетворила їх на "гарматне м'ясо", безлику масовку для реалізації своїх кандидатських амбіцій, розмінну монету в брудних опозиційних ігрищах.

Закон про амністію був прийнятий депутатами, які підтримують миротворчі ініціативи Глави держави. Забезпечивши результативне голосування, парламентська більшість підтвердила свою згуртованість і націленість на ефективну роботу, своє щире бажання не допустити подальшої ескалації конфлікту, зберегти громадянський мир, зберегти Україну. Українському суспільству вже давно зрозуміло, хто в Україні справді хоче миру, а хто хоче війни. Розраховуємо на те, що відповідні висновки зробить і міжнародна громадськість, дасть свою принципову оцінку злочинній бездіяльності опозиційних сил, їх наполегливим спробам зірвати процес мирного врегулювання конфлікту.

Прийнятий законопроект покликаний стати дорожньою картою мирного виходу з кризи, визначає чіткий алгоритм, ряд конкретних, взаємопов'язаних, послідовних кроків, які повинні зробити назустріч одна одній влада й опозиція.

Закон відповідає численним рекомендаціям міжнародних експертів, політиків, логіці здорового глузду, основоположним правовим нормам, передбачає ряд взаємних зобов'язань, які покладаються на кожну зі сторін протистояння:

- учасники вуличних акцій звільняють захоплені адміністративні будівлі, припиняють протиправні дії, створюючи таким чином необхідні правові підстави для амністування раніше затриманих учасників протесту;

- правоохоронні органи, органи прокуратури припиняють усі слідчі дії стосовно затриманих, відповідними рішеннями звільняють активістів з-під арешту.

При цьому в законі НЕ МІСТЯТЬСЯ якісь вимоги щодо звільнення основних пунктів базування протестувальників (Будинку профспілок, Українського дому, Жовтневого палацу), закон НЕ ПЕРЕДБАЧАЄ обмежень на подальше проведення протестних акцій на традиційних для мітингувальників майданчиках (Майдан Незалежності, вул. Хрещатик), МОВА НЕ ЙДЕ про демонтаж розташованих на майдані наметів. Закон жодним чином НЕ ПОРУШУЄ ПРАВ МИРНИХ ПРОТЕСТУВАЛЬНИКІВ, він спрямований НА ВІДНОВЛЕННЯ ПРАВОПОРЯДКУ, звільнення захоплених радикалами адміністративних будівель, відновлення повноцінної роботи органів влади, систем життєзабезпечення столиці і територій.

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ закликає міжнародну громадськість стати об'єктивними й неупередженими посередниками у процесі практичної реалізації затверджених у законопроекті процедурних норм, своєю конструктивною позицією підтримати миротворчі ініціативи Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, сприяти виведенню України з кризи.

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ закликає вождів опозиції усвідомити свою персональну відповідальність за долю тих, кого вони вивели на барикади, відкинути особисті амбіції, звільнити захоплені адміністративні будівлі, зі свого боку сприяти успішному виконанню взаємних зобов'язань, передбачених прийнятим законопроектом.

Ухилення опозиціонерів від голосування виглядає особливо блюзнірським на тлі їхніх постійних вимог до влади забезпечити мирне вирішення конфлікту.

Прийнявши закон, влада продемонструвала свою готовність до діалогу, зробила свій крок назустріч опозиції, назустріч громадянському миру і злагоді.

Опозиція ж черговий раз "умила руки", почала шукати чергові незграбні відмовки, щоб зірвати процес переговорів, – замість раціональних зустрічних пропозицій висунула чергові ультиматуми, претензії, погрози, розгорнула у ЗМІ та соціальних мережах брудну кампанію з дискредитації миротворчих ініціатив Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА.

Відверто кажучи, Україні вже НАБРИДЛИ нескінченні ультиматуми і вимоги лідерів майдану. Хотілося б дізнатися, КИМ ВОНИ СЕБЕ ВВАЖАЮТЬ, ЯКЩО ВИРІШИЛИ, ЩО НАРОД УКРАЇНИ БУДЕ БЕЗМОВНО ПОТУРАТИ ВСІМ ЇХ ПОСТІЙНИМ КАПРИЗАМ І ПРИМХАМ. Радили б опозиціонерам, які вже загралися, спуститися на землю зі своїх кандидатських висот, дізнатися, що думають прості громадяни України (а не ті озброєні кийками екстремісти, котрі зібралися на барикадах) про ситуацію в країні, про те, куди найкраще вирушити опозиціонерам з їхніми амбітними вимогами.

У своєму кар'єрному чаді кандидатська трійця нагадує сьогодні хитромудру бабу із пушкінської казки про рибака та золоту рибку. Бабу, яка розраховувала повною мірою задовольнити всі свої непомірні амбіції, щоразу вимагала все нових і нових привілеїв та посад, не хотіла бути "дворянкой столбовой", захотіла бути "владычицей морской". Ще зі шкільної лави всім добре відомий повчальний фінал цієї казки – вона опинилася біля розбитого корита.

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ не допустить подальшої ескалації конфлікту, зробить усе можливе для його мирного врегулювання. Ми не хочемо, щоб у результаті розв'язаного опозицією державного перевороту біля розбитого корита опинилася уся країна.

Із прийняттям закону про амністію в України з'явився шанс. Ми не маємо права цей шанс упустити. У країні повинні бути відновлені порядок, громадянський мир та злагода. УКРАЇНА ПОВИННА ЗБЕРЕГТИ СВОЄ ПРАВО НА ГІДНЕ МАЙБУТНЄ.

 

Зараз ви читаєте новину «Партія Регіонів вітає прийняття парламентом закону про амністію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути