четвер, 30 січня 2014 13:17

Ківалов вважає, що закон Мірошниченка про амністію знизить політичний градус в країні

Ківалов вважає, що закон Мірошниченка про амністію знизить політичний градус в країні

Народний депутат України, член парламентської фракції ПАРТІЇ РЕГІОНІВ Сергій Ківалов вважає, що закон про амністію в редакції Юрія Мірошниченка дозволить знизити політичний градус у країні і зняти напругу в суспільстві. Зокрема, він сказав:

- Ми підтримали законопроект колеги Мірошниченка тому, що, по-перше, треба понизити політичний градус у країні, зняти напругу в суспільстві. По-друге, це реальний механізм звільнити всіх затриманих від кримінального переслідування, хоч вони і вчинили протиправні дії.

Не варто, напевно, зараз аналізувати, який законопроект кращий - Мірошниченка або Ємця. Тим більше, що у різних політичних сил різне бачення і ситуації, і виходу з неї. Нагадаю, що в цей документ були внесені деякі зміни, на яких наполягала опозиція.

Однозначно можна сказати лише одне: людей, які загинули на майдані, дуже шкода. Це дикість - загибель людей у мирний час у центрі європейської столиці. От для того, щоб це не повторилося, і потрібні реальні кроки політиків, потрібен компроміс. Ми не можемо собі дозволити два дні провести в консультаціях і піти з нульовим результатом. Треба з чогось починати.

Багато в чому успішному голосуванню в середу сприяв Президент України Віктор Янукович. Його аргументацію на користь законопроекту фракція почула.

У підсумку – всі обвинувачені в "майданних заворушеннях" будуть амністовані. Це поступка з боку влади. А поступкою з боку мітингувальників буде звільнення ними адміністративних приміщень – обласних адміністрацій і будівель міністерств. Я хочу особливо наголосити, що мирних мітингувальників ніхто не буде "виселяти" ні з майдану, ні з Українського дому, ні з Будинку профспілок. Тому я вважаю це голосування компромісним рішенням. Це той мінімум, із якого ми, народні депутати, почали процес виведення країни з глибокої політичної стагнації. Опозиції не все тут подобається, але на те й існує політика – мистецтво неможливого. Треба шукати прийнятні рішення і вміти домовлятися.

Зараз ви читаєте новину «Ківалов вважає, що закон Мірошниченка про амністію знизить політичний градус в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути