пʼятниця, 16 грудня 2011 12:39

"Політика може бути не брудною, а навіть святою" - Любомир Гузар

"Політика може бути не брудною, а навіть святою" - Любомир Гузар

Нашому суспільству потрібно насамперед піднестись духовно, вважає верховний архієпископ, блаженнійший Любомир Гузар.

"Після цього піднесення своє місце знайде й усе інше. Великі зміни варто починати у скромний, але підставовий спосіб: подати руку один одному, всміхнутись подорожньому. Люди сміються: хіба можна цим щось змінити? Так, це направду найкращий, найефективніший спосіб", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичними переслідуваннями влада переконує людей, що справедливості немає - Гузар

Таким чином кардинал прокоментував свою участь в ініціативній групі "Першого грудня". До цього об'єднання також увійшли: економіст Богдан Гаврилишин, колишні політв'язні Мирослав Маринович, Семен Глузман та Євген Сверстюк, політичний діяч Володимир Горбулін, почесний президент "Києво-могилянської академії" В'ячеслав Брюховецький. Вони заявляють, що мають на меті відновити в суспільстві відкритий та продуктивний діалог довкола важливих тем. У березні планують зібрати форум небайдужих українців у Києві, з представників різних регіонів та професійних осередків країни. Однак головний акцент учасники руху планують робити на дрібних справах, які може зробити кожен, а не на заполітизованих проблемах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нинішній владі бракує культури - Гузар

"Ця ініціатива не має політичних амбіцій. Мета — навіть не оздоровлення, а радше одуховлення суспільства, - пояснив Гузар. - Я, можливо, суперечливу річ скажу, але політика може бути не брудною, а навіть святою. Якщо її робитимуть доброчесні люди. Ми сходимо до самого кореня: люби ближнього свого. А все йде від кореня — тож цим можна й економіку змінити, і соціальні проблеми зняти, і політику вилікувати".

"У нашому суспільстві є багато людей, спраглих правди. Є й ті, які бояться правди. Але ми до всіх них мусимо дійти", - додав кардинал.

Більш детально читайте ТУТ

Зараз ви читаєте новину «"Політика може бути не брудною, а навіть святою" - Любомир Гузар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути