неділя, 19 лютого 2017 13:03

Після Майдану так і не покарали суддів, прокурорів і ментів - Корчинський

Після Майдану так і не покарали суддів, прокурорів і ментів - Корчинський
Facebook

Суспільство не використало всіх можливостей на Майдані. Про це Gazeta.ua сказав громадський діяч Дмитро Корчинський.

"Потенція на Майдані була велика, усіх він надихнув. На жаль, не виявилося організованих структур, які могли би цим скористатися. Тільки зараз вони потрошку формуються з комбатантів навколо війни. Тоді була перемога стихії. Тому скористалися ті, хто мав гроші, парламентські фракції і посади. А правильні люди - ні", - зауважив він.

Майданне волонтерство плавно перетекло у воєнне, додав Корчинський.

"Завдяки цьому у найважчий період вдалося відстояти нашу незалежність. Це найголовніше. Все інше не використали. Не здійснили суспільну помсту — не покарали суддів, прокурорів, ментів, які протистояли учасникам Революції. В результаті, ті хто зараз керують державою, здійснюють репресії і не бояться нас. Їх доведеться по новій лякати", - сказав він.

Українське суспільство має велику енергію, вважає громадський діяч.

"Це сильно відчувається у кризові моменти. Бачимо загострення на фронті - одразу збільшується кількість волонтерів. Туди прикута увага, всі переживають. Цю енергію поки що немає кому використати. Потрібен час для того, щоб сформувалися нові суспільні сили. Цей процес відбувається тільки в одному місці — на війні. Чим вона довше, тим більше у нас людей, організацій, гуртків, волонтерських спільнот, які можуть використовувати суспільний потенціал", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Майдані протистояли у першу чергу Путіну. Янукович був маріонеткою

"Такого натхнення, як на Майдані, ніхто не міг передбачити. Тому не можемо передбачити здатності суспільства перед новими викликами. Зараз це москалі, всі сучасні європейські уряди, західна система яка не зацікавлена в повноцінному існуванні України. Внутрішній ворог — корупція, "вата", які тягнуть країну назад", - резюмував Корчинський.

Три роки тому в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі столиці загинули більше ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні - були заарештовані та зазнали тортур. У ніч на 19 лютого 2014 року, під виглядом проведення АТО, відбувся штурм Майдану, захоплення і підпал будівлі Федерації профспілок. У результаті протистоянь того дня загинуло 16 осіб, завдано тілесних ушкоджень 206 особам, з них 35 - тяжкі, 31 - середньої тяжкості. У приміщенні Будинку профспілок внаслідок пожежі загинули дві особи. 20 лютого силовики розстріляли близько 50 осіб на вулиці Інститутській.

Зараз ви читаєте новину «Після Майдану так і не покарали суддів, прокурорів і ментів - Корчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути