середа, 25 липня 2012 14:30

Пишний розповів про перші кроки опозиції після перемоги на виборах

Пишний розповів про перші кроки опозиції після перемоги на виборах
Фото: gazeta.ua

Під час прес-конфоренції на Черкащині заступник керівника Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Андрій Пишний розповів про перші кроки опозиції в разі її приходу до влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович — не священна корова" — Андрій Пишний

"По-перше: ухвалення закону, яким буде унормовано процедуру імпічменту президента Януковича. На сьогоднішній день чинна Конституція передбачає можливість застосування імпічменту по відношенню до президента, але через відсутність закону, який би визначав цю процедуру її фактичне застосування практично унеможливлене. Друге: запровадження процедури обов'язкового персонального голосування народних депутатів. Для цього необхідно запустити систему "Рада", яка була змонтована Яценюком ще у 2008-мому році. І він двічі намагався її запровадити, але через блокування Партії регіонів зробити це не вдалося. Сьогодні достатньо підписати розпорядження спікера і система "Рада" запрацює", - наголосив політик.

Також він додав, що необхідно декриміналізувати ряд статей.

"Третє рішення — це, безумовно, декриміналізація. І кроки на звільнення політичних в'язнів та припинення політичних репресій в Україні. Повернення в Україну реальної політичної конкуренції. Наступний крок: створення парламентської комісії і парламентської слідчої групи, які розглянуть питання зловживання своїми повноваженнями суддями конституційного суду, що зробило можливим узурпацію президентом Януковичем чинної влади. Слідчої комісії яка розгляне питання розкрадання Євро-2012, питання таких компаній як "Лівелла", яка завезла на територію України понад 50% усього імпортного палива, не сплативши жодної копійки. Прямі збити до бюджету України становили щонайменше 11 млрд. грн. Питання списання за рахунок платників податків понад 24 млрд. заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу, які сьогодні належать представникам чинної влади. Порушення допущені представниками чинної влади в розподілі коштів в системі державних закупівель", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада обмежує побачення Тимошенко, аби вона не могла керувати "Батьківщиною" - нардеп

З точки зору соціального блоку, приорітети розписані в програмі об'єднаної опозиції.

"Абсолютна більшість принципових положень об'єднаної опозиції або вже оформлені у вигляді законопроектів, або ці законопроекти перебувають на завершальній стадії і будуть внесені до українського парламенту ще до завершення каденції чинної складу Верховної Ради. А відтак об'єднана опозиція приступить до голосування законопроектів які стосуються питань пов'язаних з реформуванням системи оподаткування, соціальної сфери, антикорупційний пакет", - наголосив політик.

"Саме через те, щоб представники чинної влади не розцінювали наші дії, як політичне переслідування, - додав Пишний, - ми оголошуємо свої плани тепер. І ми тепер формулюємо до них чіткі притензії. Ми розглядаємо створення цих комісій, як перший крок на шляху відновлення в країні справедливості та відповідальності за ті безчинства, які чинить це жодним чином не буже мати вигляд помсти за Юлію Тимошенко та Юрія Луценка".

Зараз ви читаєте новину «Пишний розповів про перші кроки опозиції після перемоги на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути