середа, 25 липня 2012 03:18

Особисте голосування не має бути ознакою "чесності" депутата - експерт

Особисте голосування не має бути ознакою "чесності" депутата - експерт
Анатолій Луценко розкритикував рух "ЧЕСНО". Фото: glavcom.ua

Критерії оцінки чесності депутатів, якими керувалися у русі "ЧЕСНО", є незрозумілими та необ'єктивними.

Таку думку на прес-конференції у Києві висловив політтехнолог, директор GMT Group Анатолій Луценко.

Зокрема він пояснив: "Мені здавалося, що насправді ця кампанія, оскільки вона анонсувалася як таке дзеркало суспільства, то піде перевіреною дорогою. Тут немає нічого складного: зберіть консорціум, проведіть соціологічне дослідження, потім зберіть екпертів, мас-медіа, зробіть велику презентацію і скажіть: "Українці, от такі критерії вважаємо головними для кандидатів". Ті кандидати, які відповідають цим критеріям, очевидно матимуть повну довіру українців".

"Цього зроблено не було. Навпаки, там було намальовано ряд для мене абсолютно не зрозумілих критеріїв", - додав експерт.

Луценко наголосив: "Для мене не зрозуміло, кому це вигідно. Об'єктивно, з політологічної точки зору, це вигідно тим політичним силам на опозиційному тлі, які не мають свого представництва у Верховній Раді, або втратили його. Найбільше це вигідно національному об'єднанню під керівництвом Ющенка. Бо на основі дуже сумнівних критеріїв провокується недовіра до чинних депутатів, більшість з яких буде у списку "Батьківщини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рух "ЧЕСНО": тільки 30 нардепів завжди голосують особисто

Водночас він переконаний, що не варто було ставити одним із критеріїв – особисте голосування депутата.

"Тут є проблема, яка значно глибша. Є загальний рівень відсутності політичної культури як такої. І при цьому рівні політичної культури іде змагання різних сил. Використовується методологія, яка прийнята у цьому середовищі. До того ж, вона прийнята як опозицією так і владою", - підкреслив експерт, маючи на увазі практику голосування чужими картками.

На його думку, це питання варто не обговорювати, а просто вирішити раз і назавжди, запровадивши систему особистого голосування, яка , але яку досі не можуть встановити.

Зараз ви читаєте новину «Особисте голосування не має бути ознакою "чесності" депутата - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути