середа, 27 квітня 2016 16:37

Партія Саакашвілі буде сателітом БПП - політолог

Партія Саакашвілі буде сателітом БПП - політолог
Фото: uapress.info

Давід Сакварелідзе створить партію разом із Міхеілом Саакашвілі. Формально їхня політсила буде незалежною. Але по факту - перебуватиме під впливом "Блоку Петра Порошенка".

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економіст і політолог Тарас Загородній.

"Сакварелідзе як окрему політичну фігуру я не бачу. Поодинці грузини в українській політиці нічого не досягнуть. Ідеться про партію Саакашвілі", - сказав експерт.

Міхеілу Саакашвілі зараз вигідні дострокові вибори. Бо у нього поки що високий рейтинг, зазначив Загородній. Однак стати депутатом ні Саакашвілі, ні Сакварелідзе поки не можуть.

"Грузини партію не сформують. Вони не зможуть потрапити в парламент. Потрібно, щоб пройшло 5 років після набуття громадянства. 20 — щоб обиратися в президенти. У партію збиратимуть "єврооптимістів" та інших антикорупціонерів. Хоча на корупції вони паразитують, а не борються з нею. Скоріш за все, побачимо там список із "грантоїдів" і людей, які замість боротьби з корупцією ходять по посольствах. Партія Саакашвілі буде сателітом БПП. Як жартують: будуть іти двома колонами. Корупційною та антикорупційною. Корупційна — БПП. Вона візьме свої 15%. Антикорупційна — люди, які думають, що голосують "за когось іншого". У дійсності їм доведеться голосувати за партію Саакашвілі", - вважає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шокіни Forever!" - Сакварелідзе про конференцію прокурорів

Нагадаємо, 26 квітня екс-заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе анонсував створення нової партії.

Зараз ви читаєте новину «Партія Саакашвілі буде сателітом БПП - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути