середа, 11 квітня 2012 19:14

Опозиція більше не несе відповідальності за закон про вибори - "бютівець"

Опозиція більше не несе відповідальності за закон про вибори - "бютівець"
Сергій Пашинський. Фото: torezdon.blogspot.com

Заява опозиції про відкликання своїх голосів за закон про вибори є політичною і жодних юридичних наслідків не матиме.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Сергій Пашинський.

"Це політична заява, яка говорить про те, що ми дійсно у свій час голосували разом із Партією регіонів за закон про вибори. Цей закон був компромісний і ми свого часу 390 голосів за нього зібрали. Але, на жаль, Партія регіонів у черговий раз доказала, що це шулерська партія і шляхом використання свого кишенькового Конституційного суду вони почали підкоректовувати цей закон", - пояснив "бютівець".

Він додав: "Відповідно, нашу заяву треба розцінювати так, що ми не несемо більше відповідальності за цей закон".

"Тому шулери із Партії реігоінв, використовуючи свій кишеньковий, абсолютно продажний, абсолютно скомпроментований Конституційний суд зараз таким чином роблять ці зміни до закону, які вже не відповідають тим домовленностям, які було досягнуто і тому тексту закону, за який ми проголосували", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі переконані, що змінами до закону про вибори влада хоче завадити об'єднанню опозиції

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи матиме юридичну силу заява про відкликання голосів за закон, Пашинський зазначив: "Юридичних наслідків ні буде. Ми займаємося політикою. Механізму відкликання голосів немає".

"Бютівець" нагадав, що свого часу члени фракції і особисто він говорили: "Цей закон не той, який ми хочемо, цей закон, не той, за який ми виступаємо, але цей закон запобігає фальшуванню, запобігає корупції і ми вважаємо це найкращим виходом із ситуації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТ пригрозив відкликати голоси за закон про вибори

"Пройшло не так багато часу. Що робить Партія регіонів? Її депутати шлють подання в Конституційнйи суд і по суті редагують цей закон під себе", - додав він.

Водночас Пашинський сподівається, що Партії регіонів і Віктор Янукович зможу стримати своє слово і більше жодних змін до закону не вноситимуть. "Але надія з кожним днем все менша і менша", - підсумував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиції доведеться переформатувати єдиний список кандидатів - Яценюк

Як повідомлялося раніше, у КОДі заявили, що опозиція відкликає свої голоси за закон про вибори. Таке рішення, за словами опозиціонерів, пов'язано з рішенням Конституційного суду, який заборонив подвійне балотування – за партійними і мажоритарними списками.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція більше не несе відповідальності за закон про вибори - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути