вівторок, 10 квітня 2012 14:36

Опозиції доведеться переформатувати єдиний список кандидатів - Яценюк

Опозиції доведеться переформатувати єдиний список кандидатів - Яценюк
Арсеній Яценюк звинуватив владу у зриві виборів. Фото: obozrevatel.com

Рішенням Конституційного суду, що забороняє одночасне балотування до парламенту в мажоритарному окрузі та за партійним списком, влада прагне зірвати формування списків Об'єднаної опозиції.

Про це заявив лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк журналістам у парламенті, повідомляє прес-сліжба політсили.

Він підкреслив, що за закон про вибори до Верховної Ради проголосували 366 народних депутатів, тобто конституційна більшість. Політик також нагадав, що президент України зобов'язаний перед підписанням закону перевірити його на відповідність Конституції та рішень Конституційного суду.

"Янукович як гарант Конституції це зробив і підписав закон. А потім, коли влада зрозуміла, що цей закон забезпечує чесні вибори, що вони будуть не на користь Партії регіонів, а на користь народу України, президент  дав вказівку КС планомірно скасовувати ті статті закону, які не влаштовують ПР", -  сказав лідер "Фронту Змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона подвійного балотування працює на владу – політолог

"Проведення чесних виборів зривається президентом Януковичем", - наголосив він.

Ці рішення спрямовано безпосередньо проти опозиції, переконаний Яценюк: "Одна ситуація, коли ти представляєш на мажоритарному окрузі владу і на тебе працює вся адміністративна машина, а інша - коли ти представляєш опозицію і вся адміністративна машина працює проти тебе. Тому на складних округах ми би давали можливість депутату бути і в списку, і на мажоритарному окрузі. Вони забрали в нас цю можливість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БЮТ пригрозив відкликати голоси за закон про вибори

Він підкреслив, що рішення КС змушує Об'єднану опозицію переформатовувати списки кандидатів у депутати. "Ми все одно затвердимо єдиний список мажоритарних кандидатів. Ми все одно забезпечимо голосування на всіх округах, забезпечимо своїх спостерігачів і перемогу опозиції", - наголосив Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції доведеться переформатувати єдиний список кандидатів - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути