середа, 17 квітня 2013 23:43

Опозиція мала дати максимум голосів за скасування Пенсійної реформи, аби створити прецедент - експерт

Опозиція мала дати максимум голосів за скасування Пенсійної реформи, аби створити прецедент - експерт
Віталій Бала. Фото: 24tv.ua

Опозицінерам треба було зробити все, аби дати за скасування Пенсійної реформу максимальну кількість голосів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала, коментуючи те, що сьогодні Верховна Рада провалила скасування пенсійної реформи, на що не вистачило всього трьох голосів.

"Опозиціонери повинні були давати максимальну кількість голосів, в незалежності від того, чий це законопроект. Бо це було б для них плюсом. Тому важко пояснити, чому так вийшло. Ситуація, як на мене, не однозначна", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада провалила третій закон за скасування пенсійної реформи - мінус 19 голосів

Експерт додав: "Ці ж комуністи давали і голоси за вибори у Києві. Тому для того, щоби далі рухатися, опозиції потрібні проводити консультації, аби мати підтримку тої ж фракції комуністів і, перш за все, позафракційних. Бо для них на округах було важливо ще питання пенсійної реформи".

Тому, за словами Бали, опозиція має максимально мобілізовувати своїх депутатів на голосування за такі питання.

"Я би з певним розумінням віднісся до тих людей від опозиції, які не голосували і до тих причин, за якими вони там десь поїхали у відрядження чи ще щось. Однак, за великим рахунком, це показує для громадян, особливо в такому чутливому питанні, як пенсійна реформа, що не так важливі для них (опозиції) пенсіонери і громадяни. А це не красить тих людей, як живі здорові, не лежать на операційному столі, а кудись поїхали, займаються якимись справами", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати вдруге відмовилися зменшувати пенсійний вік: цього разу недостача в 7 голосів

Бала відзначив, що якби такі закони, як Пенсійна реформа, були скасовані, то це б створило прецедент і дозволило б опозиції і надалі скасовувати владні непопулярні рішення.

"Не думаю, що є якісь важливіші справи, ніж питання пенсійної реформи, для того, щоби починати показувати, що те, що говорить і робить влада — цього не потрібно робити. Опозиції варто було б просувати такі закони, які не подобаються владі, за які влада не хоче голосувати, аби таким чином зробити якийсь прецедент і рухатися в цьому напрямку", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 голосів не вистачило для скасування пенсійної реформи, 14 "опозиціонерів" не голосували

Нагадаємо, що за скасування Пенсійної рфеорми сьогодні не вистачило 3 голоси -"за" проголосували 223 наролдні депутати за необхідних 226. При ьцом 14 депутатів від опозиційних фракцій "Батьківщина" та УДАР не були присутніми на засіданні, або ж не голосували за це.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція мала дати максимум голосів за скасування Пенсійної реформи, аби створити прецедент - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути