пʼятниця, 23 грудня 2011 14:21

Онопенко: Верховний суд у його теперішньому вигляді - неповноцінний

Онопенко: Верховний суд у його теперішньому вигляді - неповноцінний

Колишній голова Верховного суду України Василь Онопенко вважає, що Верховний суд у тому вигляді, в якому він існує зараз, не є повноцінним.

"Раніше я офіційно заявив, що не буду балотуватися і що маю намір повернутися до законодавчого органу (Верховної Ради) і звідти допомагати моїм колегам реформувати судову систему. Переконаний, що попереду надзвичайно багато роботи", - наголосив він.

Онопенко додав, що "той Верховний суд, навіть при тих повноваженнях, які нам частково повернули — забрали майже все, а повернули трішки — це не є повноцінний Верховний суд, який має діяти в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онопенко не виключає свого повернення до політики

"Вважаю, що Верховний суд — найвища судова інстанція — повинен бути незалежним від політичних впливів і повинен приймати законні об'єктивні рішення", - підкреслив екс-голова ВСУ.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 23 грудня, було обрано нового голову Верховного суду України. Натомість, колишній очільник ВСУ Онопенко заявив, що має намір балотуватися на парламентських виборах по мажоритарному округу.

Зараз ви читаєте новину «Онопенко: Верховний суд у його теперішньому вигляді - неповноцінний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути