четвер, 29 вересня 2011 17:15

Онопенко вирішив пленум ВСУ все ж не проводити

Онопенко вирішив пленум ВСУ все ж не проводити

Голова Верховного суду України Василь Онопенко відкликав подання про скликання пленуму Верховного суду України.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Таке рішення Онопенко прийняв на підставі рекомендацій зборів суддів Верховного суду, яке відбулося 29 вересня 2011 року.

На зборах було обговорено ситуацію, що склалася у зв'язку із забороною Окружним адміністративним судом Києва проводити засідання пленуму Верховного суду України.

"Вирішено зобов'язати секретаря пленуму Верховного суду України повідомляти суддям Верховного суду України Самсіну І.Л. та Пінчуку М.Г., відправленим для роботи у Вищу кваліфікаційну комісію суддів України, про засідання пленуму Верховного суду України, оскільки в силу положень статей 39, 40 , 42, 45, 92 закону України "Про судоустрій і статус суддів" за ними зберігається статус судді Верховного суду України, за яким вони мають право брати участь у роботі пленуму Верховного суду України ", - говориться в повідомленні.

Про прийняте на зборах рішення буде поінформовано Окружний адміністративний суд міста Києва.

Нагадаємо, раніше голова Вищої ради юстиції Володимир Колесніченко заявив, що якщо пленум Верховного суду України на засіданні 30 вересня не обере нового голову ВСУ, його повноваження виконуватиме заступник голови ВСУ Анатолій Ярема.

Раніше повідомлялося, що 30 вересня має пройти пленум ВСУ, на порядок денний якого винесено питання про вибори голови цього суду. 29 вересня 2011 закінчується термін повноважень Онопенка на посаді голови ВСУ.

Зараз ви читаєте новину «Онопенко вирішив пленум ВСУ все ж не проводити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути