четвер, 10 листопада 2011 00:45

Анатолія Головіна можуть посадити на Верховний суд

Кажуть, що серед суддів ходять чутки, що голова Конституційного суду 53-річний Анатолій Головін очолить Верховний суд. Із 2006 року там керує Василь Онопенко. Його повноваження закінчилися 30 вересня цього року. У цей день на пленумі мали обрати нового голову. Однак Окружний адміністративний суд Києва заборонив його проведення. Коли будуть збори — невідомо.

Влада буде затягувати час із проведенням пленуму, вважає політолог 47-річний Володимир Цибулько.

— Треба підготувати свого кандидата, щоб тут теж була людина, готова прикрити спину президентові. Спочатку влада зробила все, щоб посада голови Верховного суду стала символічною, такою собі судовою малоросійською королевою. Тепер немає смислу боротися і докладати спеціальних зусиль, щоб просувати туди потрібну кандидатуру. Хоча може не відмовитися нагородити портфелем ще когось із найбільш перевірених кадрів.

Для Анатолія Головіна призначення головою Верховного суду було б пониженням у посаді. Конституційний суд — стійкіша та захищена інституція. Судячи з того, що йде тенденція на омолодження президентської команди, не виключено, що туди призначать доволі молоду людину. У колі юристів Партії регіонів таких є багато. Наприклад, Олена Лукаш, заступник глави Адміністрації президента.

Зараз ви читаєте новину «Анатолія Головіна можуть посадити на Верховний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути