неділя, 29 травня 2016 13:54

Обмін Савченко на ГРУшників - "втішний приз" Кремля росіянам - Латиніна

Обмін Савченко на ГРУшників - "втішний приз" Кремля росіянам - Латиніна
newspile.ru

Кремль у питанні обміну української льотчиці Надії Савченко діяв як лідер Лівії Муаммар Каддафі, який брав заручників для торгу з Заходом. Таку думку висловила російська журналістка Юлія Латиніна, пише "УНІАН".

Вона нагадала, як в 1998 році в Лівії в одному з госпіталів спалахнула епідемія ВІЛ. У результаті спецслужби цієї країни "швидко викрили ворогів" – ними виявилися 5 болгарських медсестер і палестинець-інтерн, які "заражали дітей за завданням чи то Моссада, чи то ЦРУ". При цьому обвинувачених катували, і вони зізналися у скоєному.

"Полковник Каддафі був міжнародним терористом. Його спіймали на тому, що він організував вибух пасажирського авіалайнера. Каддафі було важливо пояснити своєму народу, що Європа і Америка – вони не лише огульно його звинувачують у тероризмі, але самі в цей час вбивають лівійських дітей. Це вони терористи, а не він. Каддафі було життєво важливо змусити європейських лідерів знову з ним говорити", - говорить Юлія Латиніна.

"Насправді, смертний вирок болгарським медсестрам – було запрошенням до діалогу. Створення позиції для торгу. Так покійний Каддафі розумів геополітику, - додала журналістка. - В результаті за медсестрами прилетів президент Франції Ніколя Саркозі, і міжнародну ізоляцію Лівії було перервано. В обмін на медсестер Каддафі уклав з Францією договір про поставку зброї і розвиток ядерних технологій у мирних цілях".

"Історія з Надією Савченко, з одного боку, один в один повторює історію з болгарськими медсестрами. Але видно, що те, що вдалося Каддафі, не вдалося Кремлю. Тому що з самого початку було ясно, що вирок Савченко – це створення позиції для торгу. Ні абсурдність процесу, ні зростання міжнародного обурення Кремль абсолютно не бентежили, тому що чим вищою була ціна Савченко, тим більше можна було в обмін запросити. Кремль давав зрозуміти, що якщо ви хочете Савченко, ви повинні зняти санкції", - сказала Латиніна. - Але "блискуча геополітична розводка" Кремля з тріском провалилася. Обмін на спецпризначенців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова – це "втішний приз" Кремля росіянам, щоб було що показати по зомбоящику".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він виправив свою ж помилку" – Савченко відмовилася дякувати Путіну за помилування

"Швидше за все, що замість того, щоб міняти Савченко на зняття санкцій, Савченко міняли на те, щоб нових санкцій не було. Наостанок хоч щось намагалися вициганити і Савченко просили помилування написати. Вона, звісно, відмовилася, і в результаті виявилося, що прохання про помилування написали родичі загиблих журналістів, які, мабуть, за 3 хвилини до того, як поставили підпис під цим документом, навряд чи знали, що вони збираються просити", - додала Юлія Латиніна.

Нагадаємо, що український офіцер та депутат Верховної Ради Надія Савченко після 709 днів полону повернулася в Україну 25 травня.

Зараз ви читаєте новину «Обмін Савченко на ГРУшників - "втішний приз" Кремля росіянам - Латиніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути