вівторок, 31 грудня 2013 11:40

"Навіть найбільші злочинці мали фанатів, то чого ми дивуємося з приводу Януковича?" - експерт

"Навіть найбільші злочинці мали фанатів, то чого ми дивуємося з приводу Януковича?" - експерт
Віктор Янукович. Фото: www.expres.ua

Українці загалом розчаровані в президентові, але він має ядерний електорат, який завжди його підтримуватиме.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив директор Інституту масової інформації Сергій Таран.

"Якщо ми подивимось по негативному рейтингу Януковича, то він найбільший в країні. Природньо, що люди, які не довіряють йому, то вважають його розчаруванням. Ще один фактор  - більшість українців підтримують європейський вибір. На нього багато сподівались. Саме тому і стався Євромадан – люди захищають свій цивілізаційний вибір", - наголосив він.

Водночас, за його словами, "те, що 23% людей вважають його політиком року, то ця підтримка характерна для окремих регіонів".

"Це те електоральне ядро, на яке він сподівався завжди. Навіть найбільші злочинці мали фанатів, то чого ми дивуємося з приводу Януковича? Його сприймають, як свого там. Плюс є певна кількість людей, які завжди підтримують владу, яка б вона не була", - підкреслив політолог.

Нагадаємо, за даними опитування проведенного Фондом "Демініціативи" і Центром Разумкова, 35% опитаних громадян України вважають Віктора Януковича розчаруванням 2013 року. Арсенія Яценюка – 10,4%, Віталія Кличка – 10,2%, Миколу Азарова – 9,4%, Олега Тягнибока – 5,5%, Юлію Тимошенко – 3,5%, Віталія Захарченка – 2,5%.

Водночас, 75,2% українців вважають Євромайдан головною подією року. Домовленості з Росією вважають головними у 2013 році 7% опитаних, непідписання асоціації з ЄС – 3,6%, побиття студентів на Майдані – 1,7%.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть найбільші злочинці мали фанатів, то чого ми дивуємося з приводу Януковича?" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути