понеділок, 30 грудня 2013 10:00

"Безкарність вбиває", "Влада – звірина!" – побиття Чорновол сколихнуло українців
15

В Україні з 21 листопада тривають акції протесту. Людей обурило рішення уряду про призупинення підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. В Києві на Майдані Незалежності відбувається наймасовіша безстрокова акція. Gazeta.ua пропонує підбірку акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 23 по 29 грудня.

23 грудня, Київ

Учасники Євромайдану пікетували будівлю Окружного адміністративного суду Києва. Цей суд розглядав позов позафракційного народного депутата Юрія Дерев'янка проти міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка про визнання незаконною бездіяльності суб'єкта владних повноважень. 21 грудня активісти Автомайдану пікетували квартиру, в якій зареєстрований міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

23 грудня, Луцьк

Кілька десятків волинян прийшли під обласну прокуратуру з портретами президента Віктора Януковича. Вони вигукували "Ганьба!" працівникам прокуратури. Основана їхня вимога - припинити переслідування волинських євромайданівців.

Автор: Фото: radiosvoboda.org
 

 

Автор: Фото: radiosvoboda.org
 

/media/video/534687/1_534687.mp4

24 грудня, Київ

Відбулось пікетування будівлі Солом'янської райдержадміністрації, де планувалось проведення виїзного засідання Київради. Близько тисячі пікетувальників на чолі з нардепами "вимагали припинити фарс, який триває в столиці вже пів року".

25 грудня, Київ

Активісти Євромайдану пікетували Міністерство внутрішніх справ. Вимагали відставки Віталія Захарченка з посади голови МВС. Пізніше Активісти заблокували вулицю Богомольця в Києві біля МВС. Вночі на трасі "Бориспіль – Київ" невідомі витяглися Тетяну Чорновол з її машини, жорстоко побили й кинули в кювет. Друзі і колеги Чорновол пов'язують це побиття з її професійною діяльністю.

/media/video/534687/2_534687.mp4

25 грудня, Донецьк

На донецькому євромайдані пройшла акція журналістської солідарності. 8 активістів зажадали ефективного розслідування побиття Тетяни Чорновол. Колеги скандували: "Безкарність вбиває" та "Ми не боємося". Тримали плакати: "45 моїх колег побив ваш спецназ на Банковій. Ганьба!", "Влада – звірина!", та інші.

Автор: Фото: Тетяна Заровна
 

Автор: Фото: Тетяна Заровна
 

 

/media/video/534687/3_534687.mp4

25 грудня, Львів

Близько сотні журналістів зібралися на львівському Євромайдані, щоб підтримати Тетяну Чорновол та висловити свій протест проти побиття журналістів, активістів і мирних людей.

Автор: Фото: Ольга Швед
 

Автор: Фото: Ольга Швед
 

25 грудня, Київ

Українські студенти вийшли на протест проти невиплати стипендій. Їм не виплачують гроші вже більше тижня.

26 грудня, Тернопіль

Із пофарбованими в червоний колір пов'язками на роті прийшли деякі тернопільські журналісти під стіни обласного управління міліції, виражаючи свою солідарність із побитою Тетяною Чорновол.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

26 грудня, Черкаси

Кілька десятків черкаських журналістів зібралися на мітинг під стінами обласного управління МВС України. Їх також обурив факт побиття Тетяни Чорновол. Черкаські журналісти тримали у руках плакати з гаслами "Нас б'ють – захистіть нас!", "Кривавого міністра – геть!".

Автор: Фото: radiosvoboda.org
 

Автор: Фото: radiosvoboda.org
 

27 грудня, Київ

Колона з кількох сотень людей рушила з Майдану незалежності до Міністерства внутрішніх справ. Подібна акція відбулась вже втретє. Мітингарі вимагали об'єктивного розслідування справи побиття журналістки та відставки очільника відомства.

27 грудня, Одеса

На 35-й день Євромайдану в Одесі, його учасники провели акцію на Потьомкінських сходах. Люди вишикувалися в слова "МИ Є" та запалили бенгальські вогні, а нижче на сходах розтягнули 12-метровий прапор України. За словами учасників акції, даний перфоманс організований з метою привернути увагу ЗМІ і показати іншим регіонам країни, що в Одесі люди також збираються на Євромайдан.

28 грудня, Харків

Лідера руху "Третя українська республіка" Юрія Луценка облили зеленкою у Харкові, куди він приїхав для виступу на місцевому Євромайдані.

Автор: Фото: facebook.com
 

29 грудня, Київ

Зранку тисячі людей приїхали на народне віче "Справедливість проти терору". Там було ухвалено маніфест Всеукраїнської організації "Майдан". Документ зі сцени зачитав координатор штабу народного спротиву, нардеп із "Батьківщини" Олександр Турчинов.

За його словами, перше, чого має добитися Майдан — припинення терору проти учасників акцій протесту та звільнення усіх політв'язнів. У маніфесті також йдеться про необхідність відставки уряду і формування нового технічного кабміну, підписання Угоди про асоціацію, позачергові президентські та парламентські вибори, повернення до Конституції редакції 2004 року та проведення низки реформ, зокрема, судової та щодо скорочення чисельності правоохоронців.

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

Автор: Фото: Gazeta.ua
 

29 грудня, Київ

Активісти Євромайдану влаштували автопробіг та завітали до резиденції президента Віктора Януковича "Межигір'я" у Нових Петрівцях під Києвом. Участь у акції взяли більше 1000 автівок. Окружний адмінсуд Києва видав постанову про заборону проведення будь-яких мирних акцій під резиденцією Януковича з 1 грудня до 7 січня 2014 року.

Автор: Фото: Дмитро Ларін
 


Автор: Фото: Дмитро Ларін
 

Зараз ви читаєте новину «"Безкарність вбиває", "Влада – звірина!" – побиття Чорновол сколихнуло українців ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

115

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути