понеділок, 30 грудня 2013 10:47

На ходу донецьких євромайданівців прийшли войовничі "тітушки" та бабці з ПР
13

Фото: Фото: Тетяна Заровна

В неділю в Донецьку пройшов марш активістів Євромайдану. В ньому взяли участь втричі більше людей, ніж під час першої ходи. Це майже триста людей у віці від 18 до 75 років, деякі прийшли з дітьми.

За півгодини до початку заходу, коли біля пам'ятника Шевченка було лише троє студентів, до них підійшли 7 міцних чоловіків близько 40 років. Почали називати хлопців фашистами та нацистами. Один з чоловіків - світловолосий в чорному пальто - став хапати за руки молоду людину та наступати на плакат. Активіст почав кликати на допомогу, після чого чоловік віддалився на іншу сторону вулиці.

Незабаром цього нападника можна було побачити в компанії секретаря Донецької міськради Сергія Богачева, голови районної організації "Молоді регіони" Родіона Мустафаєва та керівника апарату міської організації Партії регіонів Олексія Грановського. Так само поруч знаходився заступник голови Ворошилівської райради Іван Приходько. З місцевою партійною елітою неврівноважений чоловік розмовляв по-дружньому, посміхаючись.

- Мені набридло, що ви тут стоїте та заважаєте людям відпочивати, - так один із чоловіків спортивної статури пояснив свою присутність на євромайдані кореспондентові Gazeta.ua.

 

В цей час його товариш давав інтерв'ю телебаченню:

- Я просто житель Донецька, і я обурений. Цивілізовані люди придумали вибори. Якщо вас щось не влаштовує, голосуйте за тих, хто вас влаштовує. Я проти, щоб народ збирався на такі мітинги.

На початку ходи активісти помітили, що поруч в підземному переході збираються обурені на адресу Євромайдану літні жінки. Серед них упізнали співробітницю Калинінської районної в Донецьку організації Партії регіонів Альвіну Фоменко.

Коли колона вишикувалася, з підземного переходу вийшли ці жінки і попрямували до активістів. Вони почали видавати себе за шанувальниць ідей Євромайдану та хуліганити.

Одна з бабусь вирвала з рук хлопця плакат: "Батя, мы стараемся!", та почала його рвати.

- Я націоналістка! Чому воно на російській мові написане, ми ж за Україну ідем, чи за кого? Якщо прийшли до Тараса, ми повинні говорити не на російській мові, а вивчити державну. Мені не подобається, коли говорять на російській, - несподівано ламаною українською почала вимовляти "регіоналка" Фоменко.

За нею стояли титушки, спостерігаючи за реакцією учасників на скандалістку. Потім до колони кинулася ще одна пенсіонерка і почала кричати російською: "Геть з Донецька! Вас усіх потрібно загнати в шахту"!

На початок маршу титушки розосередилися уздовж колони та пішли поряд з чиновниками та офіцерами міліції, перемовляючись між собою. Всього цих спортсменів нарахували 13.

Учасники маршу крокували по головній вулиці міста, скандуючи: "Банду геть!", "Права людини понад усе!", "Титушки - ганьба України", "Донецьк, не мовчи!".

Несли прапори України і ЄС. Тримали плакати: "Народ є влада", "Премудрые пескари закончат на скоровордке!", "Бандитов вон! Даешь закон!".. На 15-метрових шпалерах написали: "Донбасс! Нам гонят порожняк!".

Цього разу більше донеччан виражали учасникам ходи підтримку. Хоча при спілкуванні люди говорили, що не можуть приєднатися до акції, оскільки це загрожує їм втратою роботи.

Автівки сигналили. Деякі перехожі махали руками та аплодували.

Титушки спостерігали за учасниками і постійно координували свої дії по телефону.

Через квартал від місця початку ходи на колону напали троє молодих метальників яєць. Одного з них активісти затримали і передали працівникам міліції.

- Випускай наших дівчаток, - сказав по телефону один із спортсменів.

Знову з'явилася ветеран ПР Альвіна Фоменко. Вона вихопила у літнього учасника плакат: "Україна іде в Європу, а совок лізе в Євразію". І почала кричати:

- Вас люди не поважають, вас мало! Мені соромно за те, що ви тут кажете!

Євромайданцівці дійшли до пам'ятника Сергію Бубці. Домовились, що 31 грудня влаштують пікет резиденції Рината Ахметова у Ботанічному саду. Називали Ахметова головним спонсором ПР.

Зараз ви читаєте новину «На ходу донецьких євромайданівців прийшли войовничі "тітушки" та бабці з ПР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

90

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути