понеділок, 18 липня 2011 17:36

"Наша Україна": Якщо програємо виборчу систему, проект "Україна" можна закривати

"Наша Україна": Якщо програємо виборчу систему, проект "Україна" можна закривати

Опозиція має спільно відстоювати демократичний законопроект про вибори, співавторами якого є депутати Ключковський з "Нашої України", Підгорний з БЮТ та Гриневецький з Блоку Литвина. Інакше проект "Україна" можна закривати.

Як повідомила прес-служба "Нашої України, про це заявив голова політради партії Валентин Наливайченко, коментуючи зустріч опозиції 12 липня.

"Головне, за що ми боремося зараз – це відкриті виборчі списки, більше того – відкриті регіональні виборчі списки, що є запорукою чесних виборів та протидією корупції", - наголосив Наливайченко.

Він також підкреслив, що важливо законодавчо забезпечити можливість спільного подання кандидатур до виборчих комісій. "Важливо, щоби позапарламентські партії за рахунок партнерів по опозиції увійшли до виборчих комісій та діяли там чесно і фахово", - сказав "нашоукраїнець".

Він вважає, що опозиція не має права програти у відстоюванні демократичного виборчого законодавства.

"Роздрібненість опозиції, "тушки" і конституційний переворот призвели до знищення Верховної Ради як такої. Невже прийняття пенсійної реформи нікого ні в чому не переконало? Якщо програємо ще й виборчу систему, проект "Україна" можна закривати", - зауважив Наливайченко.

Саме тому, на його думку, опозиція має діяти спільно.

"Об'єднання потрібне, і до цього можна буде дійти тільки через координацію зусиль, тільки через дію. Не у структурі шукати єдності, не вождя чергового знайти, а тільки через спільну справу – через захист виборчих прав громадян", - переконаний Наливайченко.

Нагадаємо, 12 липня партія "Наша Україна" провела ініційоване нею обговорення майбутнього законопроекту про вибори, а також переговори між опозиційними силами відносно їхньої координованої участі на парламентських виборах 2012 року. У круглому столі взяли участь представники Української народної партії, Конгресу українських націоналістів, Всеукраїнського об'єднання "Свобода", Партії захисників вітчизни, Української партії, УРП "Собор", Республікансько-християнської партії та Української соціал-демократичної партії.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна": Якщо програємо виборчу систему, проект "Україна" можна закривати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути