вівторок, 12 липня 2011 16:12

У Русі запропонували усіх лідерів опозиції закрити в одному кабінеті

У Русі запропонували усіх лідерів опозиції закрити в одному кабінеті

У Народному Русі України (НРУ) вважають, що переговори про об'єднання опозиції мають відбуватись за зачиненими дверима.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив заступник голови НРУ Іван Крулько, коментуючи сьогоднішній круглий стіл за участю опозиційних сил, який ініціювала партія "Наша Україна".

"Адже так створювався блок "Наша Україна", пізніше - блок "Наша Україна - Народна Самооборона". Тоді публічний виступ лідерів стався вже після того, як усі документи були ними підписані", - нагадав Крулько.

На його переконання, зараз опозиційним партіям потрібно діяти так само - "закрити усіх в одному кабінеті, щоб вони про все домовились, а тоді вже виходили на камери з спільною позицією".

Рухівець наголосив, що його партія відкрита і надалі для переговорів навколо об'єднання усіх демократичних сил, додавши, що коли у 2010 році відбувались місцеві вибори, Рух запропонував опозиційним партіям поговорити про необхідність координації зусиль, "щоб були чесні вибори, нормально розділити мажоритарні округи і висунути єдиних кандидатів".

"Але усе зрештою вилилось у те, що була купа кандидатів від демократичних сил і в окрузі перемагав кандидат від Партії регіонів. Саме через це більшість у місцевих радах сьогодні перебуває у руках нинішньої влади", - сказав Крулько.

Нагадаємо, сьогодні партія "Наша Україна" провела ініційоване нею обговорення майбутнього законопроекту про вибори, а також переговори між опозиційними силами відносно їхньої координованої участі на парламентських виборах 2012 року. У круглому столі взяли участь представники Української народної партії, Конгресу українських націоналістів, Всеукраїнського об'єднання "Свобода", Партії захисників вітчизни, Української партії, УРП "Собор", Республікансько-християнської партії та Української соціал-демократичної партії.

Разом з тим, на зустріч не прийшли члени БЮТ, партій "Фронт змін", "Громадянської позиції", Народного Руху України та "Народної Самооборони".

Зараз ви читаєте новину «У Русі запропонували усіх лідерів опозиції закрити в одному кабінеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути