понеділок, 19 вересня 2016 12:48

НАБУ відзвітувало по квартирі Лещенка

НАБУ відзвітувало по квартирі Лещенка

Виділені на придбання квартири народного депутата Сергія Лещенка кошти отримані легально.

Про це повідомив голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на брифінгу.

За результатами перевірки, сума доходів Лещенка, його дівчини Анастасії Топольської, депозити матері та позика від засновника "Української правди" Олени Притули дозволяють придбання вказаної нерухомості.

"Водночас існує низка порушень, які мають ознаки пов'язаного з корупцією адміністративного порушення", - заявив Ситник.

Згідно з законом, народний депутат може приймати подарунки, які відповідають загальновизнаним уявленням про гостинність. Подарунок надається безплатно або за ціною нижчою, ніж ринкова.

"Договір позики, укладений між Лещенком та Притулою від 31 серпня 2016 року, безвідсотковий. Укладений на 10 років. На кредитному ринку України відсутні реальні можливості безпроцентного кредитування, а найнижчим орієнтиром для кредитних ставок є облікова ставка НБУ - 15%. Враховуючи це, існують ознаки можливості отримання народним депутатом Лещенком вигоди у вигляді безвідсоткової позики, що не є загальнодоступною позикою. Орієнтовна сума вигоди 188 тисяч гривень 2016 року та 565 тисяч гривень кожного наступного року за умови зберігання ставки НБУ на рівні 15%", - вважають у НАБУ.

У декларації за місцем проживання Лещенко не вказав свою маму, яка там прописана. Відповідно, не вніс інформацію про її депозитні рахунки, гроші з яких пішли на нову квартиру.

"НАБУ не має повноважень щодо притягнення осіб до адміністративної відповідальності. Це компетенція органів Нацполіції та Нацагентства з запобігання корупції. Їм передамо ці матеріали", - сказав Ситник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один нардеп встряв у "квартирний скандал"

Як відомо, народний депутат Сергій Лещенко придбав квартиру площею 192 кв м у новобудові в центрі Києва. Її вартість оцінили у 7,5 млн грн. Лещенко пояснив, що купив квартиру на свої заощадження за часів роботи в "Українській правді" і гроші, взяті в борг.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ відзвітувало по квартирі Лещенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути