пʼятниця, 09 вересня 2016 07:35

Сергій Лещенко купив квартиру за 7,5 мільйона гривень
2

Сергій Лещенко зі своєю дівчиною Анастасією Топольською. Пара зустрічається рік. Разом збираються жити у квартирі. Її купив Сергій за 7,5 мільйона гривень. Каже, частину грошей на придбання нерухомості дала Анастасія. Але житло оформив на себе
Фото: ФОТО зі сторінки Сергія Лещенка у facebook
Квартира народного депутата Сергія Лещенка розташована в центрі столиці на вулиці Франка, 11. Її площа — 192 ”квадрати”. Помешкання недобудоване. Коштує 1500 доларів за ”квадрат”

"Сергій Лещенко придбав квартиру в Києві. Добре бути народним депутатом. Ну, а НАБУ, думаю, з'ясує деталі. У нас же немає вибірковості? Чи не так? Одне питання: "Сергію, а ваші принципи дозволять скласти мандат?" — пише адвокат 31-річний Олексій Шевчук у "Фейс­буку".

6 вересня виклав договір про купівлю народним депутатом 36-річним Сергієм Лещенком помешкання у центрі столиці. Квартира площею 192 "квадрати" на вул. Франка, 11, у Шевченківському районі. Обійшлася у понад 7,5 млн грн. У документі зазначено — всі сплачені Лещенком гроші належать йому. Зберігає їх на рахунках "Сбербанку России".

"Частина коштів — це мої заощадження як колишнього співвласника "Української правди".

У 2013–2014 роках я задекларував понад 100 тисяч доларів доходу. Половина суми придбання — це позика від засновника "Української правди" Олени Притули терміном на 10 років", — пояснює Сергій Лещенко у "Фейсбуку".

Житло зареєстрував на себе. Заплатив по $1500 за "квадрат".

"Інше — це гроші моєї улюбленої людини Анастасії Топольської, — про­довжує народний депутат. — Настя входить до числа найбільш високооплачуваних діджеїв у Східній Європі. Виступає близько 200 разів на рік на чотирьох континентах".

"Сергію, я тішуся за тебе. Але хочу сказати, що діти Георгія Ґонґадзе не отримали жодної гривні від заснованого їхнім батьком проекту", — написала дружина покійного Георгія Ґонґадзе 44-річна Мирослава під поясненнями Лещенка.

Мирослава виховує доньок-двійнят 18-річних Соломію та Нану.

"Може, як співвласник створиш протекторат мені перед Оленою Притулою (співзасновник "Української правди". — ГПУ). Може, хоч на оплату навчання дочок мені позичить на "10 років", — пише Мирослава.

У соцмережах просять Національне антикорупційне бюро розпочати розслідування.

"Сергію, а ти б що сам сказав ще рік назад, якби виявив у депутата, який ніколи не мав великого бізнесу, квартиру такого розміру? І без внятного пояснення джерел надходження грошей? І тебе б переконали просто слова, документально не підтверджені?" — пише журналіст Ольга Лень у "Фейсбуку".

"Не те, щоб я когось захищаю, або звинувачую, але дивіться, що виходить. Перше — у Сергія Лещенка може бути успішна "улюблена людина", а в прокурора Кулика (військовий прокурор. — ГПУ) не може бути успішної "співмешканки"? Друге — Лещенко може тримати вдома 100 тисяч готівкою, а суддя Микола Чаус (отримав хабар $150 тис. Тримав удома в банках. — ГПУ) не може? Третє — якби хтось із народних депутатів-менеджерів Ахметова сказав, що гроші на "Роллс-Ройс" йому позичив колишній керівник, то це була б корупція, чи дружня підтримка?" — запитує політолог Юрій Палійчук.

Національне антикорупційне бюро протягом 24 годин має з'ясувати наявність або відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Сергія Лещенка у зв'язку з можливими його корупційними правопорушеннями.

Про це заявив нардеп від "Народного фронту" Павло Пинзеник. Також він сказав: "Ідеться про можливе вчинення корупційних правопорушень окремими особами, які мають значний вплив на українську політику протягом багатьох років, які обіймають надзвичайно високі посади, що є власниками авторитетних медіа. А саме — можливе корупційне походження коштів; ухилення від сплати податків. Можливе заниження вартості об'єкту оподаткування. Можливе внесення в договори купівлі-продажу елітної нерухомості завідомо неправдивої інформації, що може мати ознаки шахрайства".

Cумарний дохід Сергія Лещенка, засновниці "Української правди" Олени Притули й Анастасії Топольської за 1998–2016 роки менший, ніж вартість придбаної ним квартири.

За інформацією про доходи податкових агентів, у 1998–2016 роках Лещенко отримав 1 779 177 грн. Притула за той період заробила 4 757 439. Дохід Топольської за 2005–2016 роки становить 254 405 грн. Загалом це 6 791 021.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Лещенко купив квартиру за 7,5 мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути