вівторок, 03 січня 2012 10:55

На наступному пленарному тижні ВР розгляне питання приватизації ГТС - Томенко

На наступному пленарному тижні ВР розгляне питання приватизації ГТС - Томенко

Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що тайм-аут у переговорному процесі з Російською Федерацією щодо газової угоди було взято не з міркувань святкування Нового року чи Різдва, а з міркування необхідності виконання українською владою вимог російської влади: згоди на реорганізацію та можливу приватизацію української ГТС і НАК "Нафтогаз України".

Про це політик сказав, говорячи про вірогідність підписання газової угоди з Росією, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

"Цілком очевидно, що Росія не йде на підписання угоди, оскільки вона поставила жорстку вимогу: приватизацію української ГТС та реорганізацію НАК "Нафтогаз України" з контрольним пакетом з боку Росії", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни перебільшують значення "труби" в обхід України - експерти

Водночас, Томенко повідомив, що на наступний пленарний тиждень Верховна Рада має намір включити до порядку денного проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою забезпечення реформування нафтогазового комплексу.

Цим законопроектом, зокрема, передбачається, що "реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) державних підприємств, дочірніх підприємств Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", що провадять діяльність з транспортування магістральними та/або розподільними трубопроводами, зберігання у підземних газосховищах, та Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" здійснюється за рішенням Кабінету Міністрів України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тристоронній консорціум для України теж не панацея - експерт

Томенко нагадав, що зазвичай останній пленарний тиждень сесії після новорічних свят постсвятковий і ніколи не був конфліктним. Очевидно, саме тому, на думку політика, і виник задум у влади розглянути такий принциповий законопроект саме в ці дні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС: "Не важливо, у чиїй власності труба. Не треба перетворювати її на фетиш"

Тим не менше, наголосив віце-спікер, опозиція буде робити все, щоб не допустити його прийняття.

"Це питання національних інтересів і державної незалежності України", - наголосив Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перемовини з Росією важкі, бо не всі пропозиції Москви нас влаштовують - "регіонал"

"І якщо законопроект буде прийнятий, то це ще один крок до відмови від частини державного суверенітету України", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «На наступному пленарному тижні ВР розгляне питання приватизації ГТС - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути