четвер, 22 грудня 2011 10:54

Перемовини з Росією важкі, бо не всі пропозиції Москви нас влаштовують - "регіонал"

Перемовини з Росією важкі, бо не всі пропозиції Москви нас влаштовують - "регіонал"

Переговори з Російської Федерацію проходять дуже важко, бо не всі пропозиції Росії нас влаштовують.

Про це в ефірі 5 каналу розповів народний депутат від Партії регіонів Дмитро Святаш.

"Кожна держава повинна дбати про власні інтереси і Росія дуже добре захищає власні інтереси. Якщо ми втрачаємо 6 млрд, то для Росії це є надздобутки. Тому переговори йдуть дуже важко", - наголосив він.

За його словами, пропозиції Росії можуть нас не влаштовувати.

"Наприклад, ми категорично проти здачі ГТС. Але за газотранспортний консорціум за участі саме трьох сторін: України, Росії та ЄС. Саме через те ми можемо залучити значні інвестиції щодо модернізації ГТС", - розповів Святаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "газових" переговорах Росія хоче все й одразу - експерт

Він пояснив: "Треба дивитися на сучасність: зараз вже залучено Північній поток, буде запущено Південний. Тобто, Україна може втратити свою стратегічну перевагу. І тому ми вимушені шукати домовленості щодо створення газового консорціуму. Тому переговори тривають дуже довго".

"Регіонал" наголосив, що бажано, аби переговори було завершено до нового року саме через те, щоб можливо було "прийняти бюджет більш цікавий і корисний для України, ніж із розрахунком 415-416 дол".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За подарованого Україні "пішака" на газовій "шахівниці" Росія поставить мат - експерт

"Поганий бюджет, важкий бюджет – краще ніж ніякий. Якщо ми не приймемо новий бюджет до Нового року, то буде важко для всіх. Тому, я думаю, Кабмін запропонує для всіх песимістичний прогноз, тобто розрахунок будуть вести із реальної ціни. Якщо переговори будуть позитивними, внести зміни в бюджет саме щодо зменшення видатків буде дуже просто", - підсумував Святаш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович розповів про "активну фазу" газових переговорів

Як повідомлялося раніше, у середу в ході позачергового засідання Кабміну прем'єр Микола Азаров заявив, що переговори в Москві щодо газу зайшли в глухий кут.

Тому Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні схвалив проект державного бюджету на 2012 рік, що базується на діючих газових контрактах.

Зараз ви читаєте новину «Перемовини з Росією важкі, бо не всі пропозиції Москви нас влаштовують - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути