Ексклюзиви
середа, 21 грудня 2011 21:48

Переговори щодо газу зайшли в глухий кут - Азаров

Переговори щодо газу зайшли в глухий кут - Азаров

У середу в ході позачергового засідання Кабміну прем'єр Микола Азаров заявив, що переговори в Москві щодо газу зайшли в глухий кут. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерело в уряді.

Прем'єр підкреслив, що поступки, яких вимагає російська сторона за зниження ціни на газ, надто високі і неприйнятні для України. Азаров додав, що президент Віктор Янукович прийняв рішення внести на розгляд до парламенту проект бюджету з ціною газу 416 доларів за тисячу кубометрів.

Джерело в Кабміні також повідомило, що "швидше за все, газові домовленості будуть досягнуті в січні".

У той же час Азаров на своїй сторінці в мережі Facebook, відразу після засідання Кабміну, на якому був прийнятий проект бюджету-2012, написав, що "незважаючи на всю складність переговорного процесу (щодо ціни на газ), упевнений, компромісні рішення будуть знайдені вже найближчим часом", повідомляє "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін схвалив проект держбюджету з ціною на газ у 416 доларів

"Ми залишили в Москві групу експертів на чолі з міністром енергетики Юрієм Бойко і міністром юстиції Олександром Лавриновичем. Вони остаточно узгодять усі питання і формулювання нового договору", - зазначив він.

"Після ретельного зважування ситуації я прийняв рішення провести позачергове засідання уряду для розгляду проекту бюджету на 2012 рік. Ми не будемо ставити фінансову і бюджетну стабільність у державі в залежність від того, коли буде угода по газу", - написав Азаров.

"Уряд затвердив консервативний, дуже жорсткий, але збалансований і реалістичний проект бюджету. Це гарантія, що спираючись на власні сили, Україна буде розвиватися. Незважаючи на кризу в єврозоні і тиск зростаючих цін на газ", - зазначив прем'єр.

Він зауважив, що це складне рішення.

"Але чесне і відповідальне. Жити по засобах краще, ніж жити під чужу диктовку... Навколо бюджету буде багато дискусій і напевно спекуляцій. Ми витримаємо. І розраховуємо на підтримку всіх розсудливих людей в Україну", - підсумував він.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін схвалив проект держбюджету з ціною на газ у 416 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Переговори щодо газу зайшли в глухий кут - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути