вівторок, 31 липня 2012 14:13

"Мовні" голодувальники вважають, що церква їх зрадила

"Мовні" голодувальники вважають, що церква їх зрадила
Учасники процесу вважають, що духівники їх зрадили. Фото: gazeta.ua

28 липня під Українським домом семеро людей, які голодують проти прийняття мовного законопроекту організували молебень за рідну мову. Запрошували долучитися всіх бажаючих. Церковнослужителі офіційно обіцяли прийти. Проте ніхто з представників церкви так і не з'явився.

Учасники протесту вважають, що церква їх зрадила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець приїхав голодувати під Український дім

"Дзвонить на мій телефон дівчина. Представляється журналісткою від якогось там телебачення. Попросила перерахувати конкретно, кого ми запросили і хто нам дав згоду прийти на молитву під Українським домом. Я передав слухавку майору Бровченку, він перерахував. І що ви думаєте? Вони заслухали, записали, повідомили куди треба. І ввечері жодна людина не прийшла. Може це і самі кгбісти дзвонили. Церква нас зрадила. Вони підписались, що прийдуть на таку святу справу і жоден не прийшов", - розповів Юрій Тимошенко, учасник голодування.

Юрій Тимошенко голодує під Українським домом з п'ятниці, 27 липня. Приїхав з Коломиї. За його словами, він хотів приїхати і розпочати голодування ще два тижні тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Українського дому голодують троє

"Я два тижні рвався сюди. У обласній раді обіцяли зібрати кошти та винайняти автобуси для тих, то хоче поїхати у Київ. Але так ніхто і не поїхав. У мене не було грошей на квиток. На щастя, знайшовся добрий чоловік, який купив мені його. У мене жінка не працює, я теж. Залишив дружину з 240 гривнями. Це раз на базар сходити. Я біг з метро і думав: Боже, аби я ще когось тут застав. Постійно якісь провокативні заяви: та не треба у Київ їхати, ніякої акції нема. А нас тут зустріли як рідних братів", - розповів він.

Нагадаємо, що під Українським домом голодує семеро людей. 27 липня 2012 року розпочали голодування ще четверо людей - 63-річний Роман Кісь зі Львова, 58-річний Михайло Пігуляк, 50-річна Леся Дідих та 51-річний Юрій Тимошенко – всі з Коломиї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За незаконний мітинг біля Українського дому затримали двох голодуючих

Днем раніше під Українським домом голодувало троє – черкащанин 51-річний Леонід Тертичний, львів'янин 47-річний Микола Голоско, вінничанин 63-річний Леонід Бровченко.

Зараз ви читаєте новину «"Мовні" голодувальники вважають, що церква їх зрадила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути