вівторок, 31 липня 2012 12:17

Американець приїхав голодувати під Український дім
7

Ярослав приїхав з Коломиї, де перебуває останнім часом
Фото: Фото: Наталія Шестопал
Чоловік вважає, що політики завжди поступаються перед голодуючими
Голодувальники проводять безстрокову акцію на захист української мови

73-річний Ярослав Драган приїхав з Нью-Йорку до столиці, щоб підтримати голодувальників під Українським домом. Чоловік виступає проти мовного законопроекту і хоче голодувати. Проте інші учасники протесту просять його не приєднуватись до них у зв'язку з американським громадянством.

"Він хоче голодувати, але ми йому не рекомендуємо і переконуємо, щоб він цього не робив. Його підтримка тут і контакти з усім світом - це достатньо для нас. Думаю, він може мати неприємності. Бо ми голодуємо законно, зареєстровані офіційно. Йому можуть заборонити", - розповів Юрій Тимошенко, учасник голодування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я б Ківалову своїми руками кадик вирвав" - голодувальники під Українським домом

Ярослав Драган народився у Польщі. Останні два роки працює над англійсько-українським словником, тому зараз живе у Коломиї. Чоловік переїхав жити до Нью-Йорку, коли йому запропонували роботу лікарем.

"У всьому світі політики бояться, тих хто голодує. Як це так, за моєї влади люди страждають, голодують. Потрібно зараз відстояти українську мову і тоді влада ніколи не повернеться до цього питання", - розповів Ярослав Драган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Півтори тисячі опозиціонерів протестують проти "мовного" закону під ВР

Нагадаємо, зараз під Українським домом голодує семеро людей. 27 липня 2012 року розпочали голодування ще четверо людей - 63-річний Роман Кісь зі Львова, 58-річний Михайло Пігуляк , 50-річна Леся Дідих та 51-річний Юрій Тимошенко – всі з Коломиї.

26 липня, у четверг, під Українським домом голодувало троє – черкащанин 51-річний  Леонід Тертичний, львів'янин 47-річний Микола Голоско, вінничанин 63-річний Леонід Бровченко.

Серед теперішнього складу учасників мовного протесту найдовше голодує майор Бровченко. Станом на сьогодні це вже 27 день голодування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Об'єднаній опозиції назвали абсурдом голодування людей під Українським домом

"Коли оголосили про завершення акції Бровченко залишився сидіти сам. Він голодує не вперше, у нього рекорд – 41 день без їжі. Я щодня, з 4 липня, приходжу підтримати голодувальників. Приношу їм воду, нещодавно купила їм сім капелюхів", - розповіла Лідія.

Зараз ви читаєте новину «Американець приїхав голодувати під Український дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути