понеділок, 17 вересня 2012 19:22

Міліціонери зламали активістом "Відсічі "сидіння у машині і збираються подати на нього до суду

Міліціонери зламали активістом "Відсічі "сидіння у машині і збираються подати на нього до суду
Міліціонери побили активіста. Фото: uk.wikipedia.org

Правоохоронці Солом'янського районного відділення міліції м. Києва відкрили справу на активістів "Відсічі" за непокору міліції. Утім, до суду поки не подали.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомила активістка "Відсічі", затримана Катерина Чепура.

"Міліціонери перевіряли у нас документи кілька разів, питали чому ми зібралися. Проте із документами у нас все було в порядку, то ж вони не могли нічого вигадати. Тоді міліціонери заблокували нам дорогу машиною.

Коли ж ми зайшли на територію КПІ, поряд із 16 корпусом, нам сказали, що у нас на листівках - не всі вихідні дані. Однак це була неправда. Зрозумівши, що і ця історія не пройде, вони запевнили, що у міліцію надійшов виклик, і ми мусимо дати пояснення. Під час цих усіх розмов, міліціонери намагалися когось одного висмикнути із натовпу і перегороджували шлях. Ми ж дали пояснення і пішли. За 10 метрів нас знову затримали міліціонери, не давали нам йти. Ми узялися за руки. Тоді підійшов їхній начальник, ми точно не знаємо хто це, але є інформація, що він — працівник СБУ. Він фактично дав їм команду діяти активно", - сказала Чепура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці міліція затримала активістів, які роздавали листівки проти регіонала

Дівчина розповіла, що до неї та ще одного активіста застосовували фізичну силу. "Васю Титаренка почали тягти асфальтом, мене тягли за наплічник. Працівник СБУ забрав мій рюкзак. Коли ж я почала вимагати його повернути, він кинув мене у руки міліціонера. А той вже закинув мене у бобік. Було боляче,бо мене кинули на поламане сидіння, яке зламали під час того як пхали до авто Васю", - згадує Катерина Чепура.

Зі слів активістки до відділення відвезли трьох членів "Відсічі". У одного з них вилучили листівки, хоча обшукувати хлопця без рішення суду не мали права. За півтори годину у відділенні міліції активістів попередила про те, що складають протоколи "про злісну непокору міліції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Братки" напали на активістів, що агітували проти Партії регіонів

"У протоколі ж замість акту правопорушення вказано лише статтю закону. Чекайте, які саме вимоги міліціонерів ми не виконали? Вони нічого не могли сказати", - розповідає Чепура.

Зі слів дівчини, аткивісти "Відсічі" також не змогли зняти побої, адже у відділенні їм надали направлення до медпунктів, які працювали лише до обіду. Утім Василь Титаренко таки зняв побої у понеділок вранці.

"Поки наші справи до суду не передали. Сьогодні мій адвокат дізнавався. Наразі слідчий, який повинен був вести цю справу повідомив, що її передали іншому працівникові міліції. Який у свою чергу саме шукає докази", - розповіла активістка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох активістів "Відсічі" переслідували троє чоловіків

Також Катерина Чепура повідомила, що усі троє активістів написали заяви до міліції на протизаконні дії міліціонерів, які заважали їм роздавати листівки. Дівчина також додала, що "Відсіч" продовжуватиме свої акції незважаючи ні на що.

Зараз ви читаєте новину «Міліціонери зламали активістом "Відсічі "сидіння у машині і збираються подати на нього до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути