понеділок, 10 вересня 2012 18:33

"У відділку нам не дозволили написати заяву" - активіст "Відсічі"

"У відділку нам не дозволили написати заяву" - активіст "Відсічі"
Активіст "Відсічі" запевняє, що у Соломянському районному відділенні міліції у них відмовилися взяти заяву про напад. Фото: vk.com

Активістам громадської організації "Відсіч" Іллі Кротенку та Дарині Петришин у Соломянському районному відділенні міліції міста Києва відмовили у написанні заяви про напад.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Ілля Кротенко.

"У рамках акції "Помста за розкол країни" я та Дарина Петришин роздавали листівки з агітацією проти Партії регіонів. Біля КПІ в нас стався невеличкий конфлікт із міліцією. Нас затримали, але встановивши, що у наших діях немає ознак злочину, відпустили. Біля Авіаційного університету нам стало відомо, що на Троєщині на вимогу помічника народного депутата від "Регіонів" одну з наших груп затримували три наряди міліції та наряд Беркута. Інша група, яка також була у Соломянському районі, повідомила, що до них підбігли невідомі хлопці та вихопили листівки. Ми вирішили, що залишатися у цьому районі небезпечно й хотіли поїхати до іншого", - розповів Кротенко.

Хлопець додав, що одразу після цього до них підійшли шестеро чоловіків, які намагалися відібрати агітаційні листівки, хапали активістів за руки та погрожували їм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Братки" напали на активістів, що агітували проти Партії регіонів

"Вони погрожували міліцією за те, що ми розповсюджуємо "чорнуху". Серед цих чоловіків ми ідентифікували Артема Рябчука, Володимира з Борисполя (людина у голубій кофті), і Романа Карпова. Це - заступник голови Соломянської районної організації Партії регіонів у Києві. Зрозумівши, що вони налаштовані агресивно, ми спробували втекти. Але вони наздогнали нас і відібрали фотокамеру. Хлопці, які стояли неподалік, допомогли нам її повернути", - каже Кротенко.

Зі слів активіста "Відсічі", після цього й вони, і їхні нападники викликали міліцію. Приїхали аж три наряди, один із яких, очевидно, був відомий чоловікам.

"Міліціонери віталися за руку із Карповим, називали цих чоловіків по іменах. Дарина написала пояснення. Його віддала міліціонерові, який відмовився показати посвідчення. Але ми сфотографували заяву. Карпова та Володимира повезли до відділку. Бачачи, що міліціонери поводяться з цими чоловіками по-дружньому, ми вирішили поїхати туди самі, не на їхньому авто, щоб довідатися чи їх справді затримали. Але коли приїхали, то зрозуміли, що нам нічого не скажуть", - повідомив Кротенко.

Активіст "Відсічі" запевняє, що у Соломянському районному відділенні міліції у них відмовилися взяти заяву про напад.

"Спочатку нам запропонували  написати пояснення чому ми там клеїли листівки (хоча це не має ніякого відношення до нападу). Тоді годину "вішали лапшу на вуха". Намагалися нас розділити, щоб допитувати у різних кімнатах. При цьому міліціонери не називали своїх імен і не показували документів. Ми провели там більше години. Побачили, що з цього нічого не буде і поїхали", - закінчив Кротенко.

Зараз ви читаєте новину «"У відділку нам не дозволили написати заяву" - активіст "Відсічі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути