неділя, 21 вересня 2014 05:25

"Мені соромно перед українцями" - російська правозахисниця

"Мені соромно перед українцями" - російська правозахисниця
Фото: Reuters

Зараз у багатьох в Росії настає протверезіння і розчарування, крім війни є ще зростання інфляції і цін, у тому числі, і у зв'язку з санкціями, "які ми самі проти себе ввели", - заявила голова Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Розчарування росіян поки не здатне вилитися в масові протести, але дуже важливо, щоб "Марш миру" відбувся, і на нього вийшли як можна більше людей. Про це заявила російська правозахисниця, голова Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва. За словами правозахисниці у Росії масові протести ослабли, але тішить те, що час від часу чути про одиночних пікетах, незважаючи на застосовані заходи з боку російської влади і залякування. На думку Алексєєвої, протестна активність лише тимчасово перебуває на спаді.

"Я в будь-якому випадку вважаю, що дуже важливо, щоб "Марш миру" відбувся, і щоб на нього вийшло багато людей. Це дуже важливо для нас самих, для нашого самовідчуття, і для того, щоб влада бачила, що багато хто в Росії не згодні з політикою Кремля щодо України і не підтримують цю патріотичну істерію. Дуже важливо, щоб про це знали і українці, щоб вони бачили нашу підтримку. Для мене це важливо, адже мені дуже соромно перед ними", - сказала Алексєєва.

Нагадаємо, 21 вересня в Москві пройде "Марш миру" за цілісність України. Акцію підтримають по всьому світу. У березні цього року відбувся багатотисячний "Марш миру". Росіяни протестували проти військових дій на території України.

Зараз ви читаєте новину «"Мені соромно перед українцями" - російська правозахисниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути