вівторок, 09 листопада 2010 11:38

Медведчук замовляє собі 6 стейків, а Довгий залишає до $100 на чай

Медведчук замовляє собі 6 стейків, а Довгий залишає до $100 на чай

З усіх працівників КМДА у столичних ресторанах найбільше люблять секретаря Київради Олеся Довгого, який залишає на чай до $ 100, тоді як мер Києва Леонід Черновецький взагалі не платить за рахунками. Про це розповіли офіціанти київських ресторанів.

Так у ТРК "Арена" у Бессарабському кварталі постійно обідають лідер фракції Блоку свого імені Віталій Кличко, Олесь Довгий, і кілька разів був мер Леонід Черновецький.

"Найщедріший відвідувач - це Довгий. Він любить тут в обід перекусити, а вечорами зі знайомими курить кальян. Офіціанти мало не б'ються за те, щоб обслуговувати його столик, адже якщо він замовив кальян на суму трохи більше сотні гривень, то обов'язково розплатиться півтисячною купюрою, а решту залишить офіціантові на чай. Уявіть, це 350 грн. і більше за раз ", - розповіла співробітниця ресторану в" Арені".

Не такий щедрий на "дякую" офіціантові Віталій Кличко. Той, за словами працівників закладу, "їсть багато, а платить мало".

"Кличко, як спортсмен, замовляє калорійну їжу і багато - м'ясо, гарніри, салати, та ще й подвійну порцію. П'є завжди чай, і ніякого алкоголю. Офіціантові залишає не більше 10% від свого рахунку, буває, що і 20 гривень від 200 ", - розповіли в ресторані, в якому не здогадуються, що залишати десяту частину від рахунку прийнято у всьому цивілізованому світі.

Там же там повідомили, що мер Леонід Черновецький тут взагалі ні разу не платив. Приходив в "Арену" він кілька разів у супроводі невідомих чоловіків, які оплачували рахунки. У їжі мер собі при цьому не відмовляв. Але знайомі Черновецького кажуть, що за чужий рахунок градоначальник їсти не любить, за їхніми словами, "в компанії він завжди платить за себе сам".

Заступник мера Анатолій Голубченко харчується у своєму сімейному закладі (належить його дружині) "Егоїст", де тільки чашка кави коштує до 120 грн. Їсть все - від піци до омарів, а на чай залишає приблизно $ 50.

Радник президента Владислав Каськів ходить по закладах один, сам же і розплачується. У своєму улюбленому барі "Орех" на вул. Червоноармійській політик раз на тиждень залишає не менше 2 тис. грн. за випите.

"Владислав завжди замовляє свій улюблений віскі "Чівас Регал" і сидить за баром, спілкуючись з народом. Барменам понад рахунок залишає завжди достатньо - якщо рахунок під 2 тисячі, то дає плюс 500-800 грн", - розповіла бармен Наталя.

Екс-глава Адміністрації президента Кучми Віктор Медведчук залишає офіціантові на чай близько $ 50, що складає всього 5% від його звичайної вечері.

"Медведчук дуже любить грузинську кухню, він замовляє 3 свинячих стейка і 3 з баранини, все просить готувати і подавати по черзі через кожні 20 хвилин, не пізніше. Коли йому приносять перший, він може з'їсти маленький шматочок, заговорити з кимось, і якщо пройшло 20 хвилин, то просто відсуне тарілку і попросить наступну. І так, поки не наїсться ", - розповів колишній адміністратор ресторану грузинської кухні на Шота Руставелі. За його підрахунками, одна така вечеря обходиться приблизно в $ 1000.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Медведчук замовляє собі 6 стейків, а Довгий залишає до $100 на чай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути