четвер, 27 листопада 2014 21:07

Ляшко стане проблемою для олігархів у новому парламенті - політолог

Ляшко стане проблемою для олігархів у новому парламенті - політолог
Олег Ляшко Фото: tsn.ua

Потенційні впливи олігархів на новий парламент оцінив політичний експерт Дмитро Левусь, пише видання Фром-юа.

Суспільний запит на зміну відносин влади та бізнесу відобразився у результатах виборів та політичних дискусіях. Проте для кожної політичної сили стане викликом питання, як побудувати відносини партійного керівництва зі спонсорами під час парламентської діяльності.

Свого часу, перед президентськими виборами, Петра Порошенка звинувачували у близьких контактах із олігархами, але по закінченню кампанії, обраний Президент зумів вибудувати рівновіддалену систему відносин із основними бізнес-групами країни.

Після парламентських виборів, така ж проблема постає перед кожною із фракцій. Досить складно, до прикладу, цю дилему буде вирішити урядовій фракції прем'єр-міністра, який за 9 місяців керівництвом уряду був неодноразово звинувачений у врахуванні інтересів окремих олігархічних груп при прийнятті рішень.

Найбільшою проблемою для олігархів стане саме Радикальна партія Ляшка, яка всупереч очікуванням увійшла до урядової коаліції. Вже під час підготовки коаліційної угоди Ляшко добився включення до неї своїх принципових позицій, виходячи із власних передвиборчих обіцянок. Уже зараз можна прогнозувати, що у Верховній Раді VIII скликання саме фракція Радикальної партії буде ініціювати найбільш незручні для олігархів законопроекти та блокувати проходження лобістських законів. Відповідно, як реакція, поновляться інформаційні війни та випадки фізичних сутичок між депутатами.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко стане проблемою для олігархів у новому парламенті - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути