четвер, 15 грудня 2011 10:29

Литвин уявляє себе на місці Тимошенко і все ще хоче декриміналізувати її статтю

Литвин уявляє себе на місці Тимошенко і все ще хоче декриміналізувати її статтю

Спікер Володимир Литвин постійно уявляє себе на місці Юлії Тимошенко і не заздрить їй.

Про це він розповів в інтерв'ю "Коментарям".

"Знаєте, я постійно собі це уявляю відносно себе. Думаю, окрім мене, більшість людей, у яких є елементарна совість, відповідальність та співчуття, "приміряє" на себе цю ситуацію. Особливо з огляду на нашу людську мудрість, підтверджену практикою не зарікатися "від суми і тюрми". Тому радості з приводу цієї ситуації у мене ніколи не було і не буде", -поділився він.

Спікер запевнив, що намагався знайти вихід із цієї ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція збирається повернутися до декриміналізації "статті Тимошенко"

"Адже гострі вимоги європейської спільноти, на жаль, призвели до того, що пошуки виходу з ситуації зайшли у глухий кут. Вважаю, що вихід має бути знайдено всередині країни, конкретно – у Верховній Раді. Треба напрацювати відповідний пакет рішень, де передбачити й ті, які стосуються Тимошенко. Я брав на себе відповідальність і пропонував колегам на засіданнях погоджувальних рад таку розмову. Якщо ми говоримо, що газові угоди – це політичне рішення з негативними економічними наслідками, давайте скажемо про нашу спільну відповідальність за нинішню ситуацію в енергетичній сфері і переведемо її у практичні непопулярні рішення", - сказав Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі лякають українців, що завтра "маховик" Януковича торкнеться кожного

Голова Верховної Ради висловив думку, що опозиції вигідно, аби Тимошенко була за гратами.

Він також наголосив, що більшість ще не погодилася голосувати за декриміналізацію статті Тимошенко, оскільки нардепи просто не можуть між собою домовитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС знають: не декриміналізувати "статтю Тимошенко" наказали в АП

"Думаю, справа у взаємній непоступливості. В небажанні слухати і чути один одного. Ви ж розумієте, що справа Тимошенко – це великий мінус більшості і владі загалом, але плюс для опозиції. І зараз під гаслами захисту Тимошенко відбувається поділ її електорату, намагання його освоїти. А для цього необхідно постійно говорити про звільнення Тимошенко, а потім піднімати келихи за свої майбутні перемоги, шанси на які збільшуються через відсутність головного опозиціонера. Я не можу сприйняти такий цинізм. Від нього потерпає вся Україна", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Литвин уявляє себе на місці Тимошенко і все ще хоче декриміналізувати її статтю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути