пʼятниця, 19 грудня 2014 06:18

Кузьмін заявив, що за відбілювання Кучми у справі Гонгадзе заплатили 1 млрд доларів

Кузьмін заявив, що за відбілювання Кучми у справі Гонгадзе заплатили 1 млрд доларів
Ренат Кузьмін. Фото: zn.ua

Колишній перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, оголошений в розшук, заявив, що кримінальна справа проти другого президента Леоніда Кучми, якого звинувачували у замовленні вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, була закрита за хабар в 1 млрд дол.

Як передають "Українські новини", про це Кузьмін повідомив по відеозв'язку в ефірі телеканалу "1+1".

Він зазначив, що особисто керував розслідуванням можливої причетності Кучми до вбивства Гонгадзе, незаконної приватизації і вбивств бізнесменів і політиків у 1990-х роках.

За словами Кузьміна, у вересні 2013 року прокуратура готова була висунути Кучмі обвинувачення у замовленні вбивства журналіста, але генпрокурор Віктор Пшонка нібито заборонив це робити.

"У 2013 році ми отримали інформацію про те, що за припинення кримінальної справи проти Кучми була сплачена колосальна сума хабара - 1 млрд дол.", - стверджує колишній чиновник.

Також Кузьмін заявив, що спеціально для того, щоб відвернути його від розслідування справи Гонгадзе, Пшонка доручав йому вести явно політизовані кримінальні справи проти Юрія Луценка та Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмін заявив, що за відбілювання Кучми у справі Гонгадзе заплатили 1 млрд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути